Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Крис Кресър: Семената на папая са панацея за черния дроб и бъбреците

Папая може да откриете по пазарите и щандовете за плодове на някои от по-големите магазини у нас

papaya
Някои, навярно, са си задавали въпроса що за плод е тази папая. Други са решили, че папаята е прекалено екзотична за техния вкус и дори не са я опитали. Но има и такива, които са наясно с чудните ползи, които този уханен плод има за здравето.

Папая произхожда от Централна Америка и южната част на Мексико, но може да се открие в много други тропически региони. Папаята е много вкусна и сладка, и има превъзходен аромат.

Много хора по света използват семената на папаята. На въпроса „Защо и как се ползват семената на папаята?“ е лесно да отговорим. Още повече, че ползите от това семе са подкрепени от експертното мнение на д-р Крис Кресър.

kris-kresar
Доктор Крис Кресър

Доктор Крис Кресър е лекар, специалист в сферата на наследственото здраве. От дълги се занимава с палео хранене и изследване на храните и техните полезни свойства. Доктор Крис Кресър е признат за една от 100-те най-влиятелни личности, заради приноса му към здравето и спорта.

Защо са полезни семената от папая? Доктор Крис Кресър казва, че тези семена съдържат хранителни вещества, които помагат и облекчават състоянието при цироза на черния дроб. Те подобряват и здравето на бъбреците, предотвратяйки появата на бъбречна недостатъчност. Техните противовъзпалителни свойства подпомагат лечението на артрит и ставни заболявания. Семената на папаята съдържат алкалоид, наречен Carpaine който убива глистите и други вредни паразити в тялото. Папаинът, който също се намира в семената на папаята, подпомага ефективното преработване на протеините.

ЗАБЕЛЕЖКА: Семената на папаята не бива да се ползват от бременни жени

Как да ползваме семената на папаята за лечение?

papaya-seeds

За да подпомогнете здравето на черния дроб 5-6 семена от папая се смилат или се намачкват и се слагат в малко количество лимонов сок. Сместа се изпива сутрин на гладно.

За здравето на бъбреците

Семената на папаята могат да бъдат използвани за подобряване здравето на бъбреците и предотвратяване на бъбречната недостатъчност. 5-6 семена от папая се намачкват или смилат в блендер с малко вода. И тази комбинация се приема на гладно.

Коремни болки

Счукани семена от папая, добавени в чаша мляко са иделно средство за успокоение на стомашните колики.

За премахване на паразити от тялото семената на папаята се консумират всеки ден в продължение на седмица.

Натурална контрацепция

Вие също така трябва да знаете, че семената на папаята са отлични природни контрацептиви за мъже и жени. Те нямат никакви странични ефекти, за разлика от контрацептивните, които се предлагат в аптеките и имат множество странични ефекти след продължителна употреба.

Семената на папаята могат да се консумират сурови, но може и сушени. Достатъчно е да използвате до 10 зърна на ден. Имайте предвид, че вкусът на семената е леко пиперлив, като вкусът на черния пипер. Започвайте употребата им постепенно, като ги разреждате във вода или лимонов сок.

Източник: www.chriskresser.com

 

АРТИШОК И ПАПАЯ
АРТИШОК И ПАПАЯ – помага при газове и подут корем

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *