Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билково лечение на полипи: две рецепти от Евгений Степанович – известен руски билкар

Лечение на полипи с народни методи. Възможно е ако се започне навреме и сте упорити


Повечето хора с тежка досада откриват, че по кожата им има брадавици, папиломи, липоми, ангиоми, обриви и пъпки. Този естетически дискомфорт е неприятен, но в повечето случаи не е свързан със заболяване на кожата.

Полипите се образуват върху лигавиците и вътрешните органи. Повечето от тези образувания се откриват в правото черво, стомаха, пикочния мехур и жлъчния мехур, носа и стените на шийката на матката при жените.

И, да – полипите са виновни за появата на някои от неприятните образувания, които изброихме малко по-горе.

Днес ще обърнем по-голямо внимание на полипите, които се образуват в стомаха и дебелото черво.

Предлагаме ви две рецепти на руския лечител Евгений Степанович, наричан още и повелителя на билките.

Повече за Евгений Степанович, както и други негови рецепти можете да прочетете ТУК

Трябва да се знае, че полипите не са опасни за човешкия живот. Но с течение на времето, те понякога растат до притеснителни размери или броя им се увеличава. Най-сериозното, което може да се случи, е превръщането на полипите в злокачествени тумори. Такива случаи са изключително редки.

Дори и при образувани полипи, много хора продължават да живеят в мир, без да изпитват никакви болки или да имат някакви здравословни проблеми. Наличието на такива полипи е асимптоматично. Но ако те започват да пречат на вътрешните органи, съществува необходимост от хирургично или ендоскопско отстраняване на тези образувания, защото лекарствената терапия е неефективна. Въпреки това, много хора се опитват да се справят с тези доброкачествени образувания с нетрадиционни методи, следователно, се третират и с народни средства. И между другото, много често такива домашна терапия помага.

Защо се появяват полипите?

Точен отговор на този въпрос медицинските специалисти нямат. Истинските причини за образуването на полипите все още не са идентифицирани. Предполага се, че образуването им e предизвикано от различни фактори, сред които водещо място принадлежи на генетично предразположение, инфекциозни и възпалителни заболявания.

Например, развитието на патологичен процес в стомашно-чревния тракт може да повлияе на бактерията Helicobacter Pylori.

Алергично възпаление провокира назални полипи в носната лигавица.

Натрупването на полипи в отделителната система често се случва след лечение на напреднал уретрит или цистит.

Хормонални нарушения, полово предавани болести, множество аборти увеличават риска от полипи в матката или шийката на матката.

Също благоприятен фон за развитието на патологичния процес в лигавиците са грешни диети, злоупотреба с алкохол, различни отравяния на организма, рязък спад на имунитета, старост.

Евгений Степанович
Евгений Степанович

Рецептите на Евгений Степанович – за ефективно отстраняване на полипи от стомаха и дебелото черво

1. Смилат се 6 супени лъжици сурови тиквени семки. Смесват се с пюре от 7 жълтъци на твърдо сварени сварени яйца и се изсипва върху тях половин литър растително масло. След това е необходимо да се сложи сместа за 30 минути на водна баня. Охлажда се и се взема сутрин на гладно по една чаена лъжичка, както следва: 5 дни – по една лъжичка, последвани от 5 дни почивка. И отново 5 дни – лекарство и 5 дни почивка. Получената смес се съхранява в хладилник. Курс на лечение – до следващите изследвания, които ще потвърдят липсата или намаления обем на полипите.

2. Имате нужда от невен (цвят) – 2 части, обикновено орехче (цвят) – 3 части, жълт кантарион (цвят) – 2 части, камшиче (листа) – 2 части. Вземете една супена лъжица от сместа, изсипете я в 300 мл вряща вода, оставете да престои 6 часа и прецедете. Взима се по 50 мл преди сън. Курс на лечение – 2 седмици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *