Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здраве за мързеливци: 6 начина да станeте по-здрави с минимално усилие

Всеки знае, че а да сме здрави трябва да се храним здравословно, да пием много вода, да спортуваме

Здраве за мързеливци: 6 начина да станeте по-здрави с минимално усилие

Но нека бъдем честни: понякога навън е студено за разходки, фитнеса е скучен, домързява ни да готвим и пазаруваме здравословно, и що за глупост е да пиеш по два литра вода?

Днес ще ви предложим няколко начина, чрез които да се погрижите за здравето си – колкото и да сте мързеливи…

мързел

Направете нещо полезно за тялото си, въпреки силата на забравата и лентяйството.

Загасете светлината!

Светлината от уличната лампа, от монитора на компютъра или от телевизора не е препоръчителна. Осигурете си пълна тъмнина по време на сън и след като се събудите.

По време на сън в епифизната жлеза се образува хормона мелатонин. Той е отговорен за цикъла сън-будност и за понижаване на налягането и нивото на кръвната глюкоза. Проучванията показват, че ако преди лягане сте били доволно „осветени“, то мелатонин се произвежда в много по-малки количества.

Ако все още се страхувате от тъмното и не може да спите без лампа, производството му намалява с 50%.

Има и една друга причина, поради която е добре да си купите завеси за спалнята. Мелатонинът инхибира растежа на меланомни клетки, необходими за намаляване на риска от рак.

Миене на зъби и гимнастика

Това може да го практикувате не само докато си миете зъбите, но и докато миете чиниите. Дори може да включите някои от упражненията по време на пътуването ви с градския транспорт.

Докато си миете зъбите може да правите следното: да се повдигате на пръсти, да вдигате настрани ту левия, ту десния крак, да клякате.

Как да се разкършите след работа?

гимнастика

Ако прекарвате работния си ден седнали на стол, то най-вероятно няма да сте много уморени.

Но, в статии на вестници и списания непрекъснато се говори за това, че трябва да се правят упражнения на работното място. Някои хора се плашат, други се срамуват, трети – просто ги мързи.

За да си спестите пораженията от заседналия начин на живот е достатъчно да направите завъртане на хълбоците 40 пъти на ден. Може да се пробвате в тоалетната, може и след като се приберете. Не е кой знае какво – 40 завъртания на ханша са точно два припева на любимата ви песен.

Експресна красота

За да имате свеж, отпочинал и красив вид, винаги ползвайте кубче лед. Без значение дали сте мъж или жена. Ако всяка сутрин минавате лицето си с бучка лед, след месец няма да може да се познаете – в добрия смисъл на думата. Тази проста процедура ще ви спести време, пари и излишно разтакаване и з разни козметични салони.

По-често гледайте през прозореца

Ако по време на работния ден имате възможността периодично да поглеждате през прозореца, вашите очи ще си почиват, тъй като са далеч от монитора.

Не пазарувайте на празен стомах!

Не пазарувайте докато сте гладни! Това ще ви спести много, много пари и поне няколко излишни килограма.

Проучванията показват, че хората, които извършват пазаруване на хранителни стоки, след като са се нахранили, купуват по-малко ненужни предмети и нездравословна храна. Това правило ще помогне за спасяването не само на здравето, но и на портмонето.

Източник: anews.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *