Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ревматоидният артрит може да бъде причинен от инфекция или стрес

Ревматоидният ар­трит се лекува трудно. Целта на лечението е да се запази подвижността на болните стави.

Болестта може да се „отключи“ както от ин­фекция, така и от силен стрес, от рязка смяна на климата, от прекалено стоене на слънце, от ен­докринни проблеми.

Това, което се знае с точност, е, че предраз­положеността на някои хора към ревматоидния артрит е наследствена. Друг рисков фактор е полът – в света се набро­яват около 30 милиона болни, а жените сред тях са три пъти повече от мъжете. Има и съвсем малки деца. Ревматоид­ният артрит се лекува трудно – ако трябва да бъдем по-точни – човек не може да се избави от тази болест. Заболява­нето има много коварен, направо подъл характер: на първо време „се държи“ тихо и незабелязано, но прогресира много бързо. Същността на лечението е в това да се запазят подвижни увредените стави. И всякакви обеща­ния, че някакъв компрес, капсула или налагане на животинска кожа ще ви помогнат – всичко това са приказки.

Ревматоидният ар­трит се лекува с хор­монални препарати, имунодепресанти (те потискат ненужната ак­тивност на имунитета), нестероидни противо­възпалителни средства. А също и чрез физиотера­пия и гимнастика, които да поддържат ставите.

Плюс някое и друго ограничение в хранене­то – категорични и точ­ни диети за болни стави няма. Нужно е да ограничите червеното месо и особено мазните продукти като маслото, сметаната, сланината. Така няма да позволите на болестта да „надига глава“. 

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Ревматоидният артрит може да бъде причинен от инфекция или стрес

  1. Pingback: Три стъпки за борба с артрита

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *