Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диагнозата рака на стомаха е поставена, а сега накъде?

Основен лечебен метод на рака на стомаха е хирургичната операция, последвана от химиотерапия и облъч­ване. Често се прилагат два и повече метода, като основната цел на всякак­ва терапия е пълно излекуване на бо­лестта. А когато това е невъзможно, терапията е насочена към облекчаване симптомите на болестта като нару­шен прием на храна, болка, кървене. Ако ракът се е разпространил много и туморът не може напълно да бъде отстранен, хирургът може да спре кръвоизлива и да осигури преминаване на храната през червата.

Предоперационната подготовка се състои в общоукрепващо лечение, прием на белтъчни препарати, течно­сти, витамини, прием на тонизиращи средства. Ако пък е стеснен изходният отдел, поради което има застой в сто­маха – тогава той ежедневно се промива със слаб разтвор на солна киселина.

След операцията, до 4-6-тия ден не се приема никаква храна и вода през устата. Те се вливат със системи. На пациентите се назначават антибио­тици и другите необходими лекарстве­ни средства.

След операцията обикновено се провежда и химиотерапия, за да се унищожат туморните клетки. Ние сме говорили за страничните ефекти, но след приключване на химиотерапията, те изчезват. Ако се наложи се прила­га и лъчева терапия. Тя предизвиква само кожни реакции, прилошаване или повишена уморяемонст, които също изчезват няколко дни след приключва­не на лечението.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *