Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо стомахът ме боли: 7 причини с незабавен отговор!

Стомахът не боли само след преяждане. Коремните болки могат бъдат индикатор на различни заболявания

стомахът

Стомахът няма да се свиe, ако се консумира по-малко храна. Но при всички положения, ако се храним здравословно, всички органи, отговорни за смилането и преработването на храна, ще работят по-добре. И няма да има болка. Поне не толкова често…

Към днешна дата, най-разпространеното оплакване на пациентите е болка в областта на корема. Причините могат да са както лошо храносмилане, така и тежко или хронично заболяване.

За да разберете истинската причина за болката, трябва да се знае какво предхожда появата на болката. И също така да се определи местоположението, вида на болката и свързаните симптоми.

Споделяме с вас полезна информация за това как да определите причината за болката в корема!

Защо стомахът силно ме боли?

1. Болка в горната част на стомаха

Болката е остра, тъпа или като избухване. Едновременно с това има и гадене. Предполага се, че причината може да е гастрит или язва на стомаха.

2. Болка в десния горен квадрант

Ако острата болка е придружена и от гадене, може да са жлъчни колики. В този случай, ако болката е остра и е придружена от загуба на апетит, може да е признак за влошаване здравето на черния дроб.

3. Болка в долната част на корема в дясно

Ако болката се усилва при ходене, може да е апендицит. Съпътстващи симптоми са треска и гадене.

4. Болка в левия горен квадрант

Поясна болка в левия горен квадрант често се диагностиира като панкреатит. Тя се появява след като са употребени големи количества пикантни, мазни храни и алкохол. В този случай също така има лош вкус и сухота в устата.

5. Коремна болка от едната страна

Внезапна и силна болка, придружена от често уриниране показва наличие бъбречни колики.

6. Болка над пъпа

Тя може да бъде симптом на синдрома на раздразнените черва. Понякога е в резултат и на вирусна инфекция.

7. Болка в долната част на корема

Теглеща болка в долната част на корема може да означава заболяване на пикочо-половата система. При жените тази болка е вероятен знак за вътрешни полови заболявания.

Тази статия е само предупреждение за това каква причина може да се крие зад обичайната болка в областта на корема. Преди да се направи окончателно заключение, трябва да се консултирате с вашия лекар!

Източник: gastroscan.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *