ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Каква е вероятността вашето дете да развие алергия?

Имунолозите разделят алергичните реакции в две основни категории.

1. Бърз тип реакции на свръхчувствителнoст, които са главно мастоцитни реакции и се проявяват и рамките на минути след контакта с алергена.

2. Забавени реакции на свръхчувствителност чрез посредничеството на Т-клетките (вид бели кръвни телца), които настъпват часове, дори дни след излагането.

да развие алергия
Знаете ли каква е вероятността детето ви да развие алергия?

В горните дихателни пътища и очите незабавната реакция на свръхчувствителност причинява хрема, сърбеж и зачервени очи, типични за алергичния ринит.

В стомашно-чревния тракт тези реакции могат да доведат до подуване и възпаление на чревната лигавица, което причинява спазми и диария, прояви, типични за хранителни алергии.

Алергени, които влизат в кръвоносната система, могат да причинят уртикария, ангиоедем, анафилаксия или атопичен дерматит.

Алергените върху кожата обикновено причиняват забавена реакция на свръхчувствителност. Мигриращите Т-клетки са свързани с алергени, на които им е необходимо по-дълго време за имунен отговор.

Този тип алергична реакция може да се развие в рамките на няколко дни след контакт с алергена и симптомите могат да продължат една седмица или повече.

Наследствен фактор

Въпреки че алергията към отделни алергени не е наследствена, вероятността от развитие на някакъв вид алергия, поне за много хора, изглежда има генетичен фактор. Ако нито майката, нито бащата имат алергии, шансовете на детето да развие алергия е около 10-20%. Ако само единият родител има, те са 30-50%. А ако алергията е факт и при двамата – вероятността е 40-75%.

Източник: zdr.ru,wikipedia

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *