Да излекуваме простудата

Да се измие много добре 1 лимон, да се разреже и прецеди. Да се вари 7 минути в 250 грама вода с 1 супена лъжица захар. Да се изпие горещо на 2 пъти.

Отрязват се пролетни пъпки от бял бор, преди да се разпукат. 50 грама от тях се нарязват на ситно и се заливат с 600 грама вряла вода. Врат 3 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Прибавя се 200 грама захар и се вари на слаб огън като се бърка, за да не загори. Щом се посгъсти към сместа се добавя 500 грама мед и отново се затопля, без да и се позволява да заври. Прибавя се сокът от 3 лимона. Разбърква се много добре. Приема се по 1 супена лъжица 4 пъти дневно преди хранене. Съхранява се на тъмно и студено място.

В 1 супена лъжица свинска мас да се размие 1 чаена лъжичка терпентин. В сместа да се топи вълнено парче плат и сняг да се разтриват гърдите, гърба, вратните жили и краката на болния. Да се търка докато попие добре в кожата. После да се завие, за да се затопли.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *