Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дръжте смартфона далеч от леглото, ако ви е мил живота!

Бъдете внимателни! Прочетете и разберете защо не бива да „спите“ със смартфона и коя е причината да го държите далеч от спалнята!

smartfona

Днес смартфона е навсякъде с нас. През деня в ръката или джоба, а вечер – под възглавницата!

Според едно скорошно проучване на Pew Internet Project, около 54% от собствениците на смартфони имат лошия навик да заспиват, докато „разцъкват“ любимия телефон. Може и да се отнесете скептично към тази информация, но учените са доказали отрицателното въздействие върху човешкото здраве на джаджите, особено през нощта.

В лекува.нет сме писали много по темата. Припомняме само, че:

– смартфона може да увреди зрението ви

/120698/smartfon.html

– да въздейства отрицателно върху мозъка ви преди сън,

/96508/kakvo-se-sluchva-s-mozaka-kogato-izpolzvate-smartfon-predi-san.html

– да „открадне“ свободното ви време

/79493/smartfonite-prechat-na-horata-da-se-naslazhdavat-na-svobodnoto-vreme.html

– и да причини фатални, понякога, увреждания на гърба.

/77203/izpolzvaneto-na-tablet-i-smartfon-e-losho-za-garba.html

От тази статия ще разберете защо да държите смартфона в леглото, и по-специално – до или под възглавницата, е лоша идея

1. Има опасност от пожар

smartfon-pojar

13-годишно момиче от Канзас, САЩ, се събудило през нощта и установило, че мобилния телефон, лежащ под възглавницата, е причината за пожара, който едва не изпепелил леглото му. Причината за това е използването на неподходяща батерия.

Освен това, производителите на смартфони предупреждават да не слагате джаджте под възглавницата, тъй като устройствата могат да прегреят.

Опитайте се да не използвате телефона като будилник. Или ако все пак няма начин, то нека телефона да е на поне метър от вас. А ако може да е по-далече – още по-добре. Ставайки от леглото, за да го изключите, вие съвсем ще се разсъните. Така вероятността да се успите, като се върнете отново в леглото, е много по-малка.

2. Мобилният телефон може да предизвика проблеми със съня

smartfon-san

Учените твърдят, че LED екраните потискат производството на хормона мелатонин. В края на краищата, точно този хормон е отговорен за регулирането ни циркадните ритми. Изследователите са установили, че дължината на синята вълна от екрана съвпада с дължината на вълната на дневната светлина.

Ето защо, когато прекарваме няколко часа преди лягане взирайки се в екрана на монитора или телефона, тялото ни мисли, че е ден. За да се предпазите от здравословни проблеми, експертите съветват да изключите всички електронни устройства поне 2 часа преди лягане.

3. Мобилният телефон може да предизвика опасни заболявания

smartfon-led

Едно проучване от 2011 година потвърди факта, че мобилните телефони могат да доведат до тумори. Следователно, за да се намали отрицателното въздействие върху тялото на смартфона, трябва да държите телефона на възможно най-голямо разстояние от главата, поне през нощта.

Не забравяйте да споделите тази статия в социалните мрежи. така вашите близки и приятели ще разберат защо не бива да държат смартфона под възглавницата!

Източник: www.steptohealth.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Дръжте смартфона далеч от леглото, ако ви е мил живота!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *