Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 начина за използване на магнезиев сулфат, които исках да знам вчера!

Магнезиев сулфат или английска сол е популярно лекарство, което има много приложения в медицината, но повечето хора не познават най-основните от тях

магнезиев сулфат

Магнезиев сулфат не се ползва само като слабително средство. Това, че магнезият е чуден минерал, който има почти безценни ползи за здравето, не е слух. Магнезият е отлично успокоително, антиконвулсивно и спазмолитично лекарство.

Днес ще ви запознаем с едни други свойства на полезния магнезиев сулфат. Благодарение на тези съвети ще имате много ползи за красотата и здравето.

ekaterina
Екатерина Матоян

Интересните съвети за използването на английската сол по един особено приятен и полезен начин са на Екатерина Матоян. Екатерина е рускиня, която списва един от най-популярните рускоезични блогове за красота и здраве. Още полезни съвети и интересна информация може да намерите на blondycandy.com.

6 начина за използване на магнезиев сулфат

kosa

1. За косата

За укрепване на косата се смесват една супена лъжица на магнезиев сулфат с една супена лъжица балсам за коса. След щателно измиване на главата нанесете сместа върху цялата дължина на косата и оставете да действа в продължение на 5 минути.

След тази процедура изплакнете добре с топла вода. Тази смес е отлична за хора, които страдат от косопад.

litseto

2. За лицето и тялото

С помощта на магнезиев сулфат е лесно да си направите домашен пилинг. Достатъчно е да се смесят малко количество гел за измиване на лице и същото количество английска сол. Започнете да търкате лицето с кръгови движения. Оставете да действа три минути. След това изплакнете и нанесете дневен или нощен крем за лице. За предпочитане е да правите този пилинг вечер, час-два преди лягане.

По същия начин може да си направите и скраб за тяло. Използвайте душ-гел, кутия и английска сол. Консистенцията се определя на око.

vana

3. Магнезиев сулфат за доброто функциониране на сърдечно-съдовата система

Вани с добавянето на малко количество магнезиев сулфат са в помощ за облекчаване на болки в мускулите и намаляване на високо кръвно налягане. те са отличен и много приятен метод за превенция на такива заболявания като тромбоза. За да се подготви за терапевтична вана, добавете достатъчно вода и 2 чаши английска сол.

kompresi

4. Като средство за отслабване

В борбата срещу наднорменото тегло може да помогне обвивка с английска сол. За целта трябва да се смесят 1/4 чаша вода и 1 супена лъжица магнезиев сулфат. Сместа трябва да бъде поставена върху малка памучна кърпа, а след това да я увиете около корема или бедрата. Отгоре се закрепва с найлоново фолио. Процедурата трябва да продължи 20-25 минути. Прави се не по-малко от 10 дни.

otslabvane

5. Като терапевтичен компрес

Магнезиев сулфат се използва също и като лапи за натъртвания, навяхвания, тежка мускулна болка и ухапвания от насекоми. За да направите това, смесете вода и английска сол така че да получите стабилна смес, която да може да се нанесе върху засегнатото място.

gabichki

6. Като противогъбично средство

Вани с малко количество магнезиев сулфат ще изчистят краката ви от гъбички. В 2 литра гореща вода се добавят 100 грама магнезиев сулфат. Дръжте краката във водата не по-малко от 15 минути. Минимални терапевтични бани – 10 процедури.

Източник: www.neboleem.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *