Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доктор Мясников разсея митовете за съвременната медицина: 3 съвета за това как да запазите здравето си!

Доктор Александър Леонидович Мясников е добре известен кардиолог, семеен лекар, писател и водещ на популярни предавания, посветени на медицината

доктор Мясников

Доктор Мясников е лекар с много знания и опит. Медицинската му кариера започва с работа в Мозамбик и Ангола, където е хирург в геоложки район. За дълго време практикува медицина в Русия, като е бил дори главен лекар на болницата в Кремъл.

Днес доктор Мясников е приел за своя основна цел работата за подобряване на здравната грамотност сред населението. Той счита, че е много важно придобиването на знания за здравословен начин на живот и постигане на дълголетие.

Кои са най-разпространените митове на съвременната медицина? Доктор Мясников ще се опита да отговори на този въпрос. Надяваме се тези съвети да бъдат полезни и за вас.

1. Единственият ефективен лек за обикновената настинка е силната имунна система

imunitet

Много хора погрешно смятат, че прахчетата против настинка всяка следваща година претърпяват еволюция, и са по-добри от предходната.

Нищо подобно! Не са нито по-хубави, нито по-ефикасни, а само по-скъпи. Лекарят казва, че все още не е измислено хапчето, което ще излекува настинката и грипа. Лечението на тези болести не е по време на хода на заболяването, а няколко месеца преди да настъпи.

Трябва да се знае, че не съществуват лекарства за подобряване на имунитета. Ако те съществуваха, много болести, включително и СПИН, не биха били заплаха за обществото.

lekar

2. Няма такова заболяване като дисбактериоза

Повечето лекари извън Русия не разбират какво означава диагнозата дисбактериоза. Чуждестранните пациенти, също страдат от разстроен стомах, но опитните западни експерти разбират, че зад това може да се крият десетки причини, казва доктор Мясников.

У нас всичко се обяснява със свръхрастеж на бактериите, или така наречената дисбактериоза. Лекарят твърди, че дисбактериозата не може да бъде идентифицирана като отделна болест.

disbakterioza

3. Хранително-вкусовата промишленост ни убива повече от фармацевтичната

Много от нас се самоубиват бавно но сигурно, като водят нездравословен начин на живот. Това е клише, и да – това е истина. Преди да запалите цигара, помислете колко ще ви струва лечението, ако не сте здравно осигурен. А и да сте – дайте тези пари за хубава, нормална храна, спорт или екскурзии, отколкото за цигари, алкохол или junk food.

Лекарят настоява, че усилията ни трябва да се съсредоточат върху доброто хранене всеки ден. Всеки ден всеки от нас трябва да изяжда по една порция плодове и зеленчуци и да ги комбинира с месо и риба. Задължителен елемент на здравословния начин на живот трябва да бъдат физическите упражнения – 40 минути 5 пъти седмично.

hrana

3 основни съвета на доктор Мясников

Съвет номер 1

В никакъв случай не трябва да съжалявате себе си! Не трябва да се подценявате! Не бива да сте мързеливи! Движете се повече! Не яжте сладкиши! Не пийте алкохол! Ако живеете на 18-тия етаж, слизайте и изкачвате пеша поне половината.

Доказано е, че и с нож в гърба /в зависимост от разположението на раната/ човек може да допълзи до втория етаж…

Съвет номер 2

Не се доверявайте на рекламата на лекарствата! 95% от рекламираните по телевизията лекарства са напълно неефективни.

Съвет номер 3

Не се тревожете за бъдещето. Дори и една стресова ситуация изостря заболяванията и бързо ги превръща в хронични. Стремете се всеки ден да живеете по-добре от вчера!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *