ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При каква температура на въздуха детето има нужда от шапка? Отговаря всезнаещият доктор Комаровски

Здравето на детето е грижа на всеки добър родите, но понякога прекалените грижи не са за предпочитане

детето

Детето трябва да се закалява. Малките хора трябва да свикват със студеното време постепенно. Но дори майки и татковци с опит често имат съмнения относно различни ситуации от живота на децата.

В тази статия най-накрая ще разберете кога и дали е необходимо детето да носи шапка. Отговор на тази дилема дава руският педиатър доктор Комаровски. Разбира се, подобен проблем за някои родители може да е маловажен, но има тънкости и факти, които само един специалист би могъл да знае. А доктор Комаровски е доказан специалист в своята област.

При каква температура детето трябва да носи шапка? Ето мнението на специалиста!

shapka

Доктор Комаровски е на мнение, че шапката е човешка нужда. Ако ни е студено на краката – слагаме по-плътни обувки. Ако вали – отваряме чадър. Ако ни е неприятно на главата (мокро, ветровито и студено) – ще си вземем шапка. И с децата е така. Ако кажат, че им е студено – слагаме шапка, ако ли не – не слагаме. И тук дебело подчертаваме, че става дума за деца, а не за бебета.

dete-shapka

Не съществуват специални медицински указания относно шапката, казва доктор Комаровски. Но, има социални указания, които повечето от нас сляпо следват, за да не изглеждат като черната овца. По-лесно е просто да сложим шапка на детето, въпреки че не е чак толкова студено навън, въпреки че на детето не му е студено, отколкото да давате обяснения…

Но педиатрията непрекъснато се сблъсква с този проблем, казва лекарят

Традиция, здрав разум, средно ниво на интелигентност, контрол на ума над инстинкта…

snyag

„Аз се чудя защо като пише „при температура над 18 градуса шапката не е необходима, нито за детето, нито за бебето„, някои майки казват „зависи“. Науката все още няма обяснение как точно възниква стадният инстинкт при майките, но той съществува. Една ако сложи шапка на детето си, и другите ще я последват. Нищо, че навън е приятно и не чак толкова студен“, споделя лекарят.

Не бива да се следва и правилото да обличаме децата така, както обличаме себе си, смята доктор Комаровски. Има възрастни, които са добре без шапка и при -10 градуса.

shapka-dete

И така, да обобщим! Децата и шапката – съвети от доктор Комаровски

Важна е материята на шапката. Днес има достатъчно разнообразие от материи и модели, които ни позволяват да реагираме според нуждите на детето.

Важно е кой как е свикнал. Ако детето от малко е свикнало и при най-лекото захлаждане да е с топла шапка, няма да я махнете само защото Комаровки бил казал така.

До 2-годишна възраст мислете преди всичко за комфорта на детето, отколкото за това дали е редно или нередно.

Честно казано, ако е необходимо да сложите шапка на детето, автоматичният отговор на въпроса „да сложа или да не сложа“ ще ви подскаже най-добре. Ако по-скоро се колебаете – сложете шапката в чантата, а не на главата на детето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “При каква температура на въздуха детето има нужда от шапка? Отговаря всезнаещият доктор Комаровски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *