Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Евгений Комаровски: Един прост трик може да спаси живота на детето ви!

Д-р Евгений Комаровски е известен руски педиатър, който днес дава един много важен съвет

Д-р Евгений Комаровски
Д-р Евгений Комаровски: Един прост трик може да спаси живота на детето ви!

Д-р Евгений Комаровски предупреждава за нещо, което всеки родител трябва да има предвид особено сега, в разгара на лятото. Температурите са все още достатъчно високи, за да имаме едно наум.

Става въпрос за обезводняването. От една страна обезводняването при малките деца е опасно, но лесно може да се предотврати, тъй като хлапето е почти под непрекъснато наблюдение. Докато подрастващите често са навън и върху тях не може да бъде упражняван кой знае какъв контрол.

Д-р Евгений Комаровски цитира един доста неприятен случай, който стресна доста родители в Америка преди година.

СМЪРТ

През лятото на 2014 г. Лана Аман отишла в Мексико заедно с родителите си, за да прекарат един уикенд на морето. Нямало никакви признаци за проблеми. Лана тихо почивала на плажа, когато тя внезапно получила сърдечен удар, което довело до моменталната ѝ смърт.

Смъртта на момичето е загадка за всички роднини и приятели. Лана е здраво и активно момиче. Тя трябвало да завърши средното си образование в град Пеория (Аризона, САЩ), взимала активно участие в социалния живот и била опитен играч в отбора по софтбол.

Лекарите смятат, че причината за смъртта на момичето е дехидратация. Както се оказало малко по-късно, Лана прекарала цял ден на плажа, с помощта на енергийни напитки вместо вода. Кръвните тестове на момичето наистина шокирали лекарите, заради високите нива на кофеин и захар.

За съжаление, това не е единственият случай на смърт от пиенето на енергийни напитки с високо съдържание на кофеин. Тези неприятни последици трябва да са урок за всеки един от нас.

Д-р Евгений Комаровски дава два много ценни съвета в този случай

Той напомня на всички родители, че дехидратацията през лятото може буквално да убие, без значение дали става въпрос за малко дете, подрастващ или възрастен човек.

Първо: внимавайте каква вода давате на малките деца. Водата не бива да е престояла дълго време в пластмасова бутилка. Не излагайте шишетата на слънце и се старайте често да ги подменяте.

Що се отнася до тийнейджърите, там вече контролът изисква да е по-специфичен и съобразен спрямо характера на хлапето. Но като цяло Д-р Евгений Комаровски съветва да се разясни вредата от енергийните напитки, дори и цитирайки фаталния случай на Лана Аман.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *