ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се справим с косопада през есента?

Основният проблем в този период от годината е засиленият косопад, както и появата на пърхот. Ето как да се справите с това.

Косопадът е характерно явление за есента и пролетта. По принцип косми падат през цялата година, което е съвсем нормално. В този случай обаче става дума за значително нарастване на дневния брой.

През пролетта това се случва в месеците април и май, а през есента – от септември до ноември. И засяга както жените, така и мъжете. С помощта на няколко практични съвета, ще успеете да се справите сравнително лесно с този проблем и да съживите косата си.

косопада
Как да се справим с косопада?

С ритъма на природата

Есента е сезон, когато всички животински и растителни организми реагират на промяната в метеорологичните условия. Следва период на адаптация, който при дърветата е във вид на листопад, при животните – отделяне на козина, а при хората – с по-обилен косопад. Това също е нормално състояние и не бива да ви плаши.

Според някои учени се дължи на промяната в съотношението между светли и тъмни часове, което оказва влияние на хормоналния баланс.

Други откриват връзка в завръщането в града след лятната ваканция и свързаните с това „нездравословни екстри“ (стрес, забързано темпо, замърсен въздух, по-малко време на открито). Проблемът е, когато този сезонен косопад е по-обилен от очакваното и даде видимо негативно отражение на общия вид на косата.

Как да реагираме?

Няма как да спрем изцяло косопада. Има цикли на растеж и обновяване, които са нещо напълно естествено. Учените са изчислили, че човек „сменя“ средно косата си около 20 пъти за целия си живот. Важно е да се прави разграничение между сезонния и патологичния косопад.

Вторият изисква повече внимание и специален подход. Той може да засегне дори хора, които имат прекрасна, гъста, лъскава коса. Понякога е резултат от стрес или по-сериозно напрежение в работата или у дома. В друг случай може да има здравословен проблем.

В трети – лош избор на козметични продукти, които в комбинация със сезона, повлияват на добрия вид на косата, информира „Журнал за жената“. При всички случаи трябва да обърнете по-специално внимание, ако косопадът е повече от обичайното за този сезон, съпроводен е със сърбеж, зачервяване, поява на пърхот.

На първо време е нужно да се определят и елиминират, доколкото е възможно, причините за появата му. Подходящата козметика, съобразена с конкретното състояние, е абсолютно задължителна.

5 стъпки за по-красива коса

ХИДРАТАЦИЯ

Досущ като кожата, и косата има нужда от овлажняване. Поне един от продуктите, които използвате, трябва да има такъв ефект. Ако не страдате от патологичен косопад, то просто заменете шампоана или балсама с хидратиращи. А най-добре – и двата продукта.

МАСКА

Смяната на температурите може да доведе до изострена чувствителност на скалпа и сърбеж, който не е задължително да бъде съпроводен от пърхот. В този случай ще помогне маската. Тя ще улесни адаптацията, успокои скалпа и подхрани косата.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

Това е важно, за да може косата да посрещне зимния сезон в напълно здрав вид. Ако след лятото тя е загубила своята еластичност, блясък и здравина, то е добре да включите продукт за възстановяване и реструктуриране на косъма.

БЕЗ СЕШОАР

Все още температурите позволяват да не го използвате. А ако все пак се налага сешоарът да помогне, то използвайте специални кремове и лосиони, които предпазват косъма.

НОЖИЦИ

Есента обикновено идва с раздвоени, чупещи си и „цъфнали“ крайчета. Най-добрият лек за тях са ножиците. Отстранете не повече от 2 см и използвайте продукти, които заглаждат крайчетата.

Изглед на опаковката на продукта Масло за косата против косопад
Масло за косата против косопад с екстракт от коприва, репей и витамини

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *