Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога за последен път измихте най-мръсната част от тялото?

Какво ще отговорите, ако ви попитат коя е най-мръсната част от тялото? Знаете изобщо ли коя е тя?

naj-mrasnata-chast
Най-мръсната част от тялото едва ли е тази, която предполагате. Истината е, че повечето хора тотално забравят за нея и почти никога не я мият, дори и два пъти на ден да взимат душ. Но не бива да пропускаме факта, че има хора, най-вече жени и млади момичета, които грижливо я почистват, поради простата причина, че там носят бижу.

Сигурно вече се досетихте, че става въпрос за пъпа. Именно той е най-мръсната част от тялото, онази, която често пропускаме да измием.

Така е… За съжаление, без значение колко старателно обръщаме внимание на хигиената на тялото, все още остават места, които не са идеално чисти. В резултат на това тези части от тялото стават развъдник на десетки видове бактерии.

Затова нека днес да обърнем внимание и да поговорим за хигиената на пъпа. Според учените, тази част от човешкото тяло е една от най-замърсените. Често пъпа представлява кухина, редки са случаите на изпъкнал пъп. И в тази кухина се събира какво ли не – мъртви кожни клетки, влакънца от дрехите, прах, остатъци от сапун… Това създава идеални условия за развитието на микроби.
pap

Какво съветват специалистите?

За да се предотврати развитието на инфекции и здравословни проблеми, трябва да се грижи добре за пъпа. Всеки път, когато излезете от банята, вземете една клечка за уши и почистете пъпа. Първо минете на сухо, а след това натопете клечката в спирт и хубаво оберете кухината на пъпа. След това е желателно да намажете областта на пъпа с някакво олио или балсам за тяло.

Този съвет не е актуален за младите момичета и жените, които имат обица на пъпа. Но нека все пак да кажем нещо и за тях. Ако вашия пъп е украсен с някакво бижу, то вие трябва два пъти повече да се грижите за хигиената в тази област.

Прочетохте ли статията докрай? Най-вероятно да. За онези, които са стигнали до тук, имаме бонус-предложение. Попитайте приятелите си дали знаят коя е най-мръсната част от тялото и се забавлявайте с отговорите.

Не пропускайте и да споделите статията в социалните мрежи, за да знаят вашите близки и приятели колко е важно да се поддържа добра хигиена на пъпа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *