Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли упражнения за възстановяване на гласа?

Може да намалите много лесно умората от гласовите струни и напрежението на дихателните мускули. В първите дни на заболяването правете упражненията в легнало положение, а след това седнали.

Поемайте бавно въздух, докато преброите до четири през устата. Задръжте дъха си за няколко секунди и след това бавно издишайте през носа.

Бързо вдишвайте през носа, а след това плавно (докато преброите до пет) издишайте през уста­та, като устните ви трябва да са във формата на тръбичка.

Дишайте на пресекулки, вдишвайки рязко два пъти през носа, а след това по същия начин изди­шайте през устата.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ:

  • Поддържайте лигавиците винаги влажни – чрез пиене на вода, смучене и поддържане на висока влажност на въздуха.
  • Дезинфекцирайте областта на гърлото и фаринкса – на­пример чрез смучене на антисептични таблети, гаргара или инхалации.
  • Облекчете възпалението – с препарати, потискащи възпа­лението, билкови чайове, гаргара или инхалации.
  • Използвайте болкоуспокояващи продукти – например таблети за смучене или спрей за гърло.
  • Избягвайте допълнително дразнене чрез пушене, употреба на алкохол, силни подправки, химични изпарения или стоене на течение.
  • Обърнете се към билките и природните лечебни средства.
  • Засилете имунната си система.

Мнозина смятат болките в гърлото за безобидни и не им обръщат внимание. Обикновено възпаление­то на гърлото протича безпроблемно и отшумява бързо, но не бива да се подценява. Погрижете се увредените лигавици да могат отново бързо да се регенерират, в противен случай те се превръщат в лесно уязвима повърхност за други причинители, които могат да доведат до тежки инфекции като възпаление на сливиците или ангина на лимфните пътища. Те трябва незабавно да се лекуват с анти­биотици от лекар!

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *