Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Простатата нарушава редовния полов живот

Простатитът е враг номер едно на здравето на мъжете u от него страдат 30 до 80 на сто от мъжете, като тенденцията е болестта стре­мително да се „подмладява“ – често се диагностицира при пациенти на 25 години. Да подкопае мъжкото здраве и да предизвика простатит могат хламидозата, гонореята, гъбичните инфекции и други заболявания, преда­вани чрез сексуален контакт, както и чревни инфекции, като стафилококите например. Най-често простатитът се развива на фона на такива фактори, като например липсата на физическа активност, седяща работа, преохлаж-дане, нередовен полов живот, лоши навици.

Откривайки наличието на първите симптоми на възпаление на простата­та, много е важно да се консултирате с андролог, тъй като самолечението може да доведе до усложняване на заболяването, до преминаването на простатита в хроничен стадий и импотентност.

ВНИМАНИЕ!

Нарушения в уринирането, като слаба и накъсана струя, чести позиви и невъзмож­ността да ги удържите – са симптоми на

още едно нарушение, свързано с простатата аденома. При това заболяване простатата увеличава размера си за сметка на прекомер­ното разрастване на тъканите. Независимо от факта, че туморът е доброкачествен, аденомът е сериозно нарушение, което може да доведе до усложнения.

Непълното изпразване на пикочния мехур може да предизвика застой на урината, което увеличава риска от развитие на различни възпаления с инфекциозен характер, образуването на камъни в бъбреците и развитието на бъбречна недостатъчност. Спо­ред данни на специалистите всеки втори мъж над 50 години страда от това заболяване, а с напредването на възрастта рискът от аденом на простатата само се увеличава. Сред препоръчваните превантивни мерки са:

физическо натоварване, тъй като аденомът често се наблюдава при хора, водещи заседнал начин на живот, ограничаването на солени храни.Без консервирани и мариновани зеленчуци. Водене на редовен полов живот и избягване на лошите навици.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Простатата нарушава редовния полов живот

  1. Pingback: Д-р Светлин Златев: Половината от 60-годишните мъже имат аденом на простатата! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *