Японската гимнастика макко-хо: тайната за неувяхващата красота на гейшите!/ВИДЕО/

Гейшите владеят изкуството на красотата, тайните на здравето и умението да водят интересни разговори

ГЕЙШИТЕ

Гейшите са призвани да създават красота и уют. Затова във всеки един момент те трябва да изглеждат добре ида са в кондиция.

Навярно си мислите, че японската гимнастика макко-хо е нещо сложно и трудно изпълнимо. Това съвсем не е така. Освен че е много проста и ефективна, тази гимнастика се състои само от 4 упражнения и няма никакви противопоказания.

Този набор от упражнения за разтягане се е появил сравнително неотдавна – през 1933. За този кратък период от време гимнастиката на гейшите има милион почитатели в целия свят.

Makkoho_featuredimage_EN

Ето и четирите упражнения, което е добре да правите всеки ден!

Упражнения Първо

2

За да направите първото упражнение трябва да седнете на пода и да изправите гърба си.

Допрете стъпалата и ги хванете с ръце. Коленете не бива да докосват пода.

Започнете да накланяте тялото напред, така както е показано на илюстрацията.

Бавно вдигнете тялото си в изходна позиция.

Докато се накланяте – издишайте, а при изправянето – вдишайте. Упражнението се повтаря 10 пъти. Може да не успеете да направите десет още от първия път, но това не бива да ви отчайва.

Упражнение Второ

Седнете на пода и изпънете краката напред. Изпънете и гърба. Дръжте тялото си изправено. Издърпайте краката си към вас. Без да огъвате коленете, като плътно сте прилепили краката към пода и държите гърба изправен – започнете да се накланяте леко. Дишането е като при първото упражнение. Повторете упражнението 10 пъти.

Преди да ви кажем и другите две упражнения искаме да обърнем внимание на едно важно условие – тези упражнения се правят БАВНО!

Упражнение Трето

Седнете на пода, изправете гърба и разтворете краката колкото можете. Дръжте стъпалата изпънати под прав ъгъл.

Хванете пръстите на краката и започнете леко да се накланяте. Дишането е като при предните две упражнения. Отново се повтаря 10 пъти.

Упражнение Четвърто

То е и най-трудно. Онези от вас, които не се чувстват много подготвени, е най-добре да правят упражнението бавно и внимателно.

Седнете на колене. Изправете гърба. Бавно започнете да се накланяте назад, като се облягате на ръцете. Опитайте се да отпуснете цялото тяло на пода. Отпуснете се и прекарайте в това положение 60 секунди. Дишайте бавно и дълбоко. Внимателно се върнете в изходна позиция.

Тези упражнения ще помогнат на гръбначния стълб, ще стимулират обмяната на веществата, ще подобрят мобилността на ставите на краката и ще укрепнат имунната система. Тази японска гимнастика е идеална за офис работници. Тя ще ви помогне да се освободите от стреса след тежък работен ден.

В допълнение, по време на тази гимнастика се произвежда хормона соматропин – хормон на растежа. Той има добър ефект върху имунната система и спомага за дълголетието.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *