ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дамският душ удвоява риска от рак на яйчниците

Една процедура, която правят повечето жени по света, удвоява риска от рак на яйчниците

рак на яйчниците
Рак на яйчниците е едно доста неприятно заболяване, от което се оплакват все повече жени и млади момичета у нас.

Това е предупреждение и за всички жени по света – трябва да бъдете много внимателни, защото тази „процедура“, която рутинно се практикува от много дами, може да удвои риска от рак на яйчниците! Само погледнете в статията по-долу, за да разберете повече подробности.

Проучването потвърждава!

Ето какво трябва да знаете – едно скорошно проучване е установило, че честото използване на дамски душ може да удвои риска от развитие на рак на яйчниците – заболяване, което е наречено „тих убиец“. Вие ще бъдете шокирани, когато научите, че тази процедура е виновна още за развитието на някои гъбични инфекции, тазова възпалителна болест и извънматочна бременност.

Според медицинските експерти, жените, които са съобщили, че правят вагинална промивка поне два пъти в седмицата, са предразположени към развитие на рак на яйчниците почти два пъти повече, за разлика от онези, които не ползват дамски душ, или употребата му се случва инцидентно. Експертите са установили още, че честите душове водят и до намалена плодовитост, както и до рак на маточната шийка.

Известният професор по епидемиология в Университета на Калифорния, Сан Франциско, Жоел Браун, заяви, че честото използване на дамски душ е причина за някои често срещани здравословни проблеми, свързани с половото здраве, както и че има връзка между промивката и рака на яйчниците.

Повечето жени лъжливо възприемат промиването с дамски душ не само като нещо естествено, но и като нещо здравословно. Това съвсем не е така.

Използвайте дамския душ не повече от 2-3 пъти в месеца, съветват експерти

Вагината има уникалното свойство да се самопочиства дори и в случаите, в които се прави обикновено изплакване с вода. Честите промивки с дамски душ могат да доведат до свръхрастеж на вредни бактерии, които предизвикват гъбични инфекции. С помощта на душа и неговата честа употреба бактериите безпроблемно продължават нагоре в матката, маточните тръби и яйчниците. И, за съжаление, повече от една четвърт от жените на възраст между 15 и 44 години могат да се оплачат от някои проблеми с яйчниците и матката, защото в тази възрастова граница приспособлението се използва най-често.

Припомняме, че най-доброто, което жените могат да направят за своята хигиена е да изплакват вагината с отвара от лайка. Доказано е, че антисептичните свойства на тази билка са достатъчни, за да поддържат естествената чистота на женските полови органи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *