ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

В Швейцария с него лекуват подагра и ревматизъм, в България го унищожават, като плевел!

Един плевел може да ви помогне да се отървете от такива неприятни състояние, като ревматизъм и подагра

ревматизъм
Народната медицина отдавна е определила пирея като лечебна билка, с която се лекуват не само ревматизъм и подагра. И докато в България това ценно лековито растение се третира като плевел и се унищожава агресивно, в Швейцария го отглеждат култивирано, за да лекуват с него много и различни заболявания.

Пиреят е злостен бурен, който расте навсякъде и с който се борят градинари и селскостопански работници. Но в същото време той лекува много заболявания – безценен е, защото възстановява нарушената обмяна на веществата.

ОЩЕ НЕВЕРОЯТНИ РЕЦЕПТИ С ПИРЕЙ

Настойка и отвара от коренищата се използва при отоци с различен произход, цистит, незадържане на урината, камъни в бъбреците и жлъчния мехур, заболявания на белите дробове, бъбреците, хронични бронхити, болести на червата, захарен диабет, хипертония.

Корени от пирей се употребяват като болкоуспокояващо средство при подагра, ревматизъм, лумбаго, различни артрити. А сокът и отварата от свежото растение помагат при частична загуба на зрението. Освен това коренът от пирей лекува остеохондроза, дисфункция на яйчниците при жените, туберкулоза на белите дробове.

Корените от пирей са били основно средство на жителите край Чернобил, с помощта на което те са изчиствали радиацията от организма си. Това невероятно плодовито растение лекува различни болестни състояния на стомашно-чревния тракт. Бульонът от корени на пирей почиства жлъчния мехур и камъни в бъбреците. Той се използва при възпаление и жлъчните пътища, на черния дроб, пикочния мехур и пикочните тубули. Пиреят лекува бъбреците, като стимулира тяхната почистваща функция.

Изплаквайте тялото с отвара от корени на пирей, ако имате екзема или псориазис. А ако били подложени на дълговременно лечение с антибиотици пиреят ще тушира вредното въздействие на силните лекарства.

Няма никакви противопоказания. Корените могат да се смилат и на брашно и да се пече хляб – той е по-полезен и вкусен от пшеничния. От него могат да се правят дори каши и кафе.

Ето и рецептата:

Вземете 15 грама сух корен от пирей, налейте чаша вода и варете в продължение на десет минути на слаб огън и затворен капак. След това прецедете. Може да изплаквате тялото с тази отвара, а може и да я взимате вътрешно – три пъти на ден по една супена лъжица, за срок от един месец.

Артромин
Артромин – чешкото чудо за ставите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *