ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гинекологът никога няма да ви каже това: как лесно да унищожите гъбички, бактерии и лоша миризма

Едно просто средство ще ви помогне да да унищожите гъбички, бактерии и лоша миризма от влагалището

гъбички
Гъбички, бактерии и лоша миризма от влагалището могат да вгорчат живота на всяка дама. Затова трябва да бъде подготвена и да знае как лесно да се отърве от тях. Ето затова ви предлагаме днес тази полезна статия, която ще ви помогне лесно да решите един не особено приятен проблем.

Рано или късно всяка жена е принудена да отиде на гинеколог със симптоми, за които ѝ е трудно да говори. Налице са зачервяване, сърбеж, генитален оток на лигавицата, коремна болка, лоша миризма от влагалището, подозрителни секрети и малки ранички. На какво се дължи това?

Вагинит – това е възпаление на лигавицата на влагалището, предизвикано от патогенни бактерии или гъбички. Според статистиката, това възпаление засяга около една трета от жените в детеродна възраст.

За да се разбере причината за вагинит е важно да припомним, че влагалището е дом на много и различни микроорганизми (полезни и патогенни). Техният баланс зависи от възрастта, начина на живот и функцията на яйчниците на жената.

Тези фактори влияят на съдържанието на гликоген във вагиналната стена. Това е едно полезно вещество, което се превръща в млечна киселина в достатъчно висока концентрация (рН 4-4.5) и предотвратява разпространението на вредни бактерии. Алкалните условия във влагалището може да предизвикат гинекологични заболявания.

Как се лекува вагинит?

Използването на антибиотици за лечение на вагинит, може да направи проблема по-лош и труден за решаване. Голяма част от антибиотиците водят до разпространението на гъбични инфекции. Определени химикали и лекарства могат да предизвикат алергични реакции, както и прекомерно изсушаване на влагалището.

лайка

В същото време, има естествени средства за нормализиране микрофлората на влагалището. Тези средства елиминират нежеланите прояви на вагинит. Важно е да се знае: преди да започнете лечението, трябва да се тествате и да разберете какво се задейства патогена на болестта (бактерия или гъбичка).

Онова, което може да ви помогне при вагинит, средството, което никой гинеколог няма да ви каже, е една най-проста и обикновена лайка.

Отварата от лайка от древни времена е помагала на жените да поддържат здравето си.

Много е просто да си направите лечебна отвара, с помощта на която да правите промивки всеки ден и така да възстановите не само здравето си, но и доброто самочувствие.

2-3 супени лъжици изсушена лайка се залива с 1 литър вода и я оставяте да поври не повече от 5 минути.

Започнете да правите промивки на влагалището всеки ден – сутрин, вечер и когато ходите до тоалетна. След като симптомите отшумят, спрете промивките. Може само превантивно да ползвате отварата от лайка един или два пъти в седмицата, колкото да сте сигурни, че всичко наоколо е чисто и свежо.

царски билки за жената
Царски билки за жената

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *