ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бактериален вагинит и млечница – лечение с билки и натуропатия

За бактериален вагинит (БВ) се смята, че това леко, невъзпалително състояние е свързано с високо равнище на pH (нисък киселинен баланс) във влагалището.

То причинява симптоми, които включват сивобяло течение със силен мирис на риба.

Бактериален вагинит
Бактериален вагинит

Лечение

Натуропатия. Потопете тампон в непастъоризирано кисело мляко и го оставете във влагалището за около час.

Диета и хранене. Чаша непастьоризирано кисело мляко на ден ще помогне за предотвратяванетона бъдещи пристъпи. Взимайте по две капсули Lactobacillus acidophilus на ден.

Хомеопатия. Sepia и Kreosotumса полезни лекарства.

Съвети

Избягвайте препарати за дезинфекция и дезодоранти въвваната, сапун и силни перилни препарати. Не приемайте антибиотици, ако това е възможно. Правете вагинални промивки с разтвори от Hypericumи Calendula (около 5 капки от основната тинктура в около 300 милилитра охладена, преварена вода). Компреси със студена вода върху долната част на корема могат да помогнат. Увеличете приема на витамини С и В, както и масло от вечерна роза.

Макар че бактериалният вагинит е относително безвреден, има връзка с преждевременните контракции: консултирайте се с лекар, ако имате симптоми по време на бременността.

МЛЕЧНИЦА (КАНДИДА)

Млечницата е нахлуване на гъбичката Candida albicansв червата и влагалището заедно с цял набор от други бактерии. Обикновено тя се държи под контрол от “дружелюбните” бактерии във влагалището и не причинява проблеми. Ако нещо разстрои този деликатен бактериален баланс (например антибиотици, стрес, болест, лошо хранене), закваската може да започне да излиза от контрол и в крайна сметка да се прояви като гъбична инфекция. Симптомите на инфекцията са плътно, бяло, съсирено или воднисто течение, което прилича на домашно сирене, заедно със сърбеж около вулвата или влагалището. Половият акт и уринирането може да са болезнени.

Лечение

Натуропатия. Сърбежът може да се облекчи с тампон, потопен в непастъоризирано кисело мляко и оставянето му във влагалището за един час. Диета и хранене. Приемайте две или три чаши непастъоризирано кисело мляко на ден по време на пристъп. Две капсули Lactobacillus acidophilus дневно ще възстановят вагиналните бактерии и ще ви предпазват от бъдещи пристъпи. Отстранете храната, в която живеят гъбичките: захар, рафинирани въглехидрати, хляб, гъби. Яжте салати, плодове и пълнозърнени храни и се опитайтеда включите повече чесън в храната си.

Ароматерапия. Прибавете капки от роза, лавандула и бергамот в 1 л топла вода и я използвайте за промивка.

Билкова медицина. Масло от чаено дърво, прилагано местно, действа като антигъбично средство. Направете компрес от канадски хидрастис, мира или лайка, за да облекчите симптомите.

Хомеопатия. Helonias или Borax veneta могат да помогнат. Ако проблемът се появи отново, консултирайте се с квалифициран терапевт.

Съвет

Избягвайте секса по време на пристъпа; спорите могат да се предадат на партньора ви, който на свой ред може да ви инфектира отново.

ВАГИНИТ

Дразнене или ожулване на влагалището, често причинени от недостатъчно овлажняване по време на полов акт, е основната причина за вагинита, особено след менопаузата. Симптомите на заболяването са сърбеж във влагалището, сухота, възпаление и често оцветено с кръв течение.

Лечение

Натуропатия. Правете промивки със солен разтвор (1 чаена лъжица сол на 500 милилитра топла вода), за да облекчите възпалението.

Ароматерапия. Седящи вани с лавандула могат да успокоят сърбежа, а маслото от жожоба е добър балсам. Що се отнася до менопаузата, масло от чаено дърво, разредено в концентрация 1 до 3% есенциално масло към неутрално масло, може да помогне за елиминиране на сухотата във влагалището.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Хомеопатия. Лечението ще е съобразено с индивидуалния случай, но може да включва NatrumМиг., Sepia или Argentum nit.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *