Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бронхиална астма – още ефикасни природни методи за лечение!

В статията ще намерите информация как се провежда лечение на бронхиална астма с хомеопатия, вода, народна медицина, препоръчителни хранителни добавки, витамини и минерали, диета, лечение със сокове и скъпоценни камъни.

Бронхиална астма - хомеопатия
Бронхиална астма – хомеопатия

Лечение с хомеопатия

Логично е лечението да започне с отстраняване на причинния алерген (или групи алергени). Успоредно с това при конвенционалното лечение се предписват бетамиметици, антихистаминови препарати, кортикостероиди и др., които влияят само на симптомите, като намаляват интензивността им, но за съжаление не лекуват астмата.

Астмата може да се лекува с хомеопатични и природни средства.

Обърнете внимание на Arsenicum album 9 (15) СН. Този хомеопатичен препарат заслужава внимание във връзка с пристъпите, които се явяват като по разписание между 1 и 3 през нощта с характерно безпокойство и нужда от чист въздух въпреки чувствителността към студ.

Обикновено се предписват 5 гранули преди лягане и още 5 гранули при евентуално събуждане.

Могат да се имат предвид и други монопрепарати.

Aconitum napellus – заслужава внимание след влошаване от сух студ: студен вятър, течение, климатици.

Rumex crispus – характерен е сърбежът в ямките над гръдната кост.

Cuprum metallicum – характерна е кашлица с репризи. Такава е кашлицата при коклюш. Децата направо се захласват.

Dulcamara – най-ценният препарат при влошаване от влага и студ. Пациентите се влошават при настъпването на циклон с влажни и хладни въздушни маси.

Представените препарати са само за илюстрация. Най- добър избор ще направи опитен лекар-хомеопат.

 

Бронхиална астма - водолечение
Бронхиална астма – водолечение

Водолечение

За утихването на кашлицата се препоръчват топли вани на ръцете с добавена към водата запарка от мащерка. Тази процедура прогонва хремата. Застанете прави или седнете пред мивката или дълбок съд с вода. Потопете двете си ръце. Температурата трябва да бъде 35-38 градуса С.

Дръжте ръцете вътре 15-20 минути. Температурата в помещението не трябва да бъде по-ниска от 19 градуса С. След процедурата избършете ръцете, докато станат напълно сухи и легнете. Завийте се с топло одеало.

След тази вана ще изпитате приятно чувство на отпускане в цялото тяло, включително и в мускулите. Общото ви самочувствие също видимо ще се подобри.

Внимание! Топли бани на ръцете не трябва да се правят при високо кръвно налягане,сърдечни заболявания, спазми на кръвоносните съдове и подути лимфни възли на ръцете.

При бронхиална астма много помага плуването.

Вана с покачваща температура (цяла, седяща, за краката – натопени до коленете, или за ръцете – натопени до лактите, при проблем с вените). Приготвя се вода с температура 37°С. Долива се бавно гореща вода, така че за 15 минути да се достигнат 40-43°С (поносимо гореща). Тази вана успокоява, премахва спазмите и така помага на дишането. Добре е да се прави 10-15 дни дори и при бързо начално подобрение.

Процедурата е предложена от немския проф. Херберт Краус.

Прочетете и статията „Бронхиална астма – лечение с билки, ароматерапия и хомеопатия”.

Бронхиална астма - народна медицина
Бронхиална астма – народна медицина

Народна медицина

  • По време на пристъп на бронхиална астма помага следното народно средство: Сварете картофи до омекване и още топли ги сложете в каст ронче. Седнете и поставете кастрончето пред себе си. Завийте се с топло одеало през глава и вдишайте парите от варените картофи. През цялото време на процедурата пийте горещ чай от боровинки (можете да използвате изсушени или пресни листа или плодове). Когато почувствате някакво облекчение, легнете и се завийте с топло одеало. Ако пристъпът е по-слаб, можете да се ограничите само с чая от боровинки.
  • Смесете 500 г овча лой, 500 г мед, 100 г какао и 10 яйца. Варете на тих огън 1-2 минути след кипването. Разбъркайте добре и охладете. Взимайте по 1 супена лъжица 3 пъти на ден с 1 чаена чаша прясно мляко.
  • Елече (по П. Димков). Върху памучна фланелка отпред и отзад се пришиват по 4 джоба – общо 8. В тях се разпределя смес от 3 супени лъжици смляна морска сол и 1 супена лъжица сяра (от аптеката). Облича се вечер и с него се спи.
  • Инхалациите при астма са добро допълнение на лечението. Като се има предвид обаче алергичният характер на състоянието, е добре да се набави компресорен или ултразвуков инхалатор и да се инхалира, например сребърна вода. Правят се 5-10 минутни процедури 1-2 пъти дневно. Сребърната вода няма никакви нежелани странични ефекти, но е безпощадна спрямо патогенните микроорганизми, вируси, гъбички. Има и чудесно противовъзпалително действие и отстранявайки възпалението, съдейства за отпушване на спастично свитите бронхи.
  • Четиридесет главички арпаджик се попарват до омекване. Задушават се в 500 г зехтин. От това пюре се приема на гладно по 1 супена лъжица – сутрин и вечер.
  • Петстотин грама мед, сокът от 5 лимона и 5 глави счукан чесън се смесват и поставят в плътно затворен съд на хладно място за една седмица. Сместа се съхранява в хладилник не по-дълго от 2 седмици и се приема по 1 с.л. 3 пъти дневно.
  • Млечната диета може да предотврати развитието на астмата. Изследователи от холандския Институт по здравеопазването са изследвали повече от 3000 души и са установили, че при тези, които в детството си са пили ежедневно мляко и са яли млечни продукти, вероятността да развият бронхиална астма е много малка. Учените са установили, че това се дължи на определени видове мастни киселини, които се съдържат в обезмаслените млечни продукти.
  • Смесват се 1 чаша спирт, 1 ч. мед и 1 с.л. брезови пъпки. Сместа престоява 9 дни и от нея се приема по 1 с.л. 3 пъти на ден, като предварително се разреди в една трета чаша вода. Тази рецепта е много полезна, защото брезовите пъпки дезинфекцират и спират възпалението, спиртът разширява съдовете и сгрява организма, а медът оказва противомикробно и общоукрепващо действие.
  • Много добро средство за лечение на астмата е сироп от черен бъз. Прави се в началото на месец септември. Буркан се пълни с черните зърна на бъза. Слага се само захар. Стерилизира се. На деца се дава по 1 ч.л. 4-5 пъти през деня, а възрастните го приемат също по 4-5 пъти на ден по 1 супена лъжица.
Бронхиална астма
Бронхиална астма

Диетолечение

При бронхиална астма храненето трябва да бъде пълноценно, разнообразно и с високо съдържание на витамини. При тази болест лекарите препоръчват щадяща диета. От рациона трябва да се изключат напълно пушените меса, туршиите, силно подправените ястия, кафето, чаят, шоколадът, сирената, кашкавалът, солта. Веднага след пристъп не трябва да се консумират яйца, риба и прясно мляко. Всекидневно трябва да се ядат много пресни плодове и зеленчуци.

Вегетарианците дишат по-леко. Последните изследвания са категорични: добре е при астма да се мине на вегетариански режим, който изключва всички видове месо, риба, яйца и млечни продукти.

Ограничете приемането на продукти с животински произход. Веществата, които участват в алергичните и възпалителните реакции, се получават от архидоновата киселина, съдържаща се най-вече в продуктите с животински произход.

Незаменимите мастни киселини – природни вещества, съдържащи се в някои хранителни продукти, помагат за овладяването на възпалителните процеси. В лененото масло, мазнината в черния дроб на треската, лакердовите риби и камбалата се съдържат така наречените омега-3 мастни киселини, свързани с освобождаването на простагландини (веществата, предизвикващи възпаления).

2 пъти дневно приемайте по 1-2 супени лъжици ленено масло или 1 път дневно 1 000 мг рибено масло. Лененото масло трябва да се съхранява в хладилника, а рибеното – на тъмно и хладно място.

Добре е 2-4 пъти в седмицата да консумирате някаква лакердова риба или камбала.

Изяснете си кои са причинителите на хранителна алергия при вас.

Най-разпространените алергени са млякото, шоколадът, житото, цитрусовите плодове, безвредните хранителни бои, яйцата, някои видове риба и орехите.

Не използвайте хранителни добавки. Установено е, че повечето консерванти и хранителни бои могат да предизвикат астматичен пристъп. Към тях се отнасят още тартразинът, бензоатите, диоксидът и най-вече сулфатите.

Включвайте в храната си повече лук и чесън. Установено е, че те блокират действието на ензима, който участва в продуцирането на химическото вещество, предизвикващо възпалителна реакция.

Прочетете още съвети за диета в статията ДИЕТА ПРИ АСТМА, като последвате линка.

Витамини, минерали и хранителни добавки

Бронхиална астма - суплементи
Бронхиална астма – суплементи

Представяме ви витамините, минералите и хранителните добавки, които ще ви бъдат в помощ при лечението на бронхиална астма. За повече подробности последвайте линка, който е поставен на името на продукта.

Витамин В6 – при астматиците често се наблюдава дефицит от него. Приемането на този витамин намалява тежестта, честотата и продължителността на свистящите шумове, както и на астматичните пристъпи.

Витамин В12 – страдащите от астма често изпитват нужда и от този витамин. Според изследванията, пациентите, които го приемат, дишат по-леко.

Витамин С – антиоксидант, който не позволява на бронхите да се свиват много.

Изследванията сочат, че в кръвта на астматиците съдържанието на витамин С е два пъти по-малко, отколкото при здравите хора. Очевидно свръхактивни клетки изработват някакво вещество, което го окислява. В тази ситуация главното е да се набави витамин С чрез храна, съдържаща повече антиоксиданти. Приемането на по-голямо количество храна с високо съдържание на витамин С – спанак, броколи, ряпа, домати, цитруси и всякакви други плодове и зеленчуци, помага за балансираната диета.

На Запад са проведени изследвания, които показват, че витамин С е в състояние да предотвратява астматичните пристъпи при физически натоварвания. Лекарите препоръчват преди уморителна работа да се приемат 2 г витамин С и едва тогава да започне самата работа.

Продукти с витамин С:

ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ С ВИТАМИН С код30511

ЖЕЛЯЗО С ВИТАМИН С Обогатен с фолиева киселина! код30213

ЖЕЛЯЗО И ВИТАМИН С За здрав и силен организъм! код30523

ВИТАМИН С КОМПЛЕКС 473 мл код30815

 

Бета-каротин – заздравява епителната тъкан, покриваща дихателните пътища.

Витамин Е – антиоксидант, който пречи на образуването на съединения, причиняващи възпалителни процеси.

Селен – ефективно препятства продуцирането на левкотриени – вещеcтво, които усилват свиването на бронхите.

Магнезий – предизвиква отпускане на бронхите. В по-големи количества се съдържа в листните зеленчуци и плодовете със зелен цвят.

Лулата инхалатор HIMALAYAN PIPE е инхалатор с розови хималайски солни кристали, който работи на принципа на ползите от древните солни терапии в пещерите за поддържане на оптимална дихателна функция.

Новият уред за сребърна вода Dr. SILVER 101 + е с още повече ползи за здравето и с нова усъвършенствана технология!

Царски билки за дихателната система – Регулират дейността на дихателната система, подобрява проходимостта на алвеолите, нормализира състоянието на лигавицата, има противовъзпалително и смекчаващо действие, премахва възпаленията, подобрява обмена на CO2/O2 в белите дробове.

Астмата се лекува успешно с тези съвети на алтернативните медици!

Соколечение

Зелевият и спаначеният сок, както и сокът от ряпа са богати източници на витамините В6 и С. Соковете от зеле, моркови и магданоз – на бета- и други каротини, а също и на витамин С. Соковете от спанак, аспержи и моркови – на витамини А и Е. Богати на селен и витамин С са соковете от червено цвекло, ряпа, чесън и портокали. В соковете от червено цвекло, спанак, магданоз и чесън се съдържа и много желязо. Нарязвате зеленчуците и слагате в сокоизстисквачката.

Напитка, която стимулира храносмилането

Връзка спанак, 2-3 моркова.

Хранителна напитка

Връзка магданоз, 5-6 моркова, клонче магданоз за украса.

Напитка, богата на магнезий

1 скилидка чесън, връзка магданоз, 4-5 моркова, 2 стръка целина, клонче магданоз за украса.

Прави се комбинация от сокове, като от тях се пие не по-малко от 600 мл дневно: сок от моркови и спанак в съотношение 5:3 (например 500 грама моркови и 300 грама спанак); сок от моркови, целина и черна ряпа в съотношение 8:5:3.

Лечение със скъпоценни камъни и минерали

Еликсирът от син турмалин е много полезен за белите дробове. Монтирайте на бижу или просто дръжте в себе си син турмалин, хризокол, тюркоаз или цитрин. Рубинът и перлите тушират проявите на астмата и помагат за лекуването й.

Източници: everydayhealth.com; vsenarodnaya-medicina.ru; imedik.info

LecoVita ПУЛМОВАКС се препоръчва при възпалителни заболявания на дихателната система – бронхити, трахеити, белодробни заболявания, съпровождани с гъсти бронхиални секрети и кашлица.

„Бях с много остра кашлица. Казаха ми да пия някакви чайове, но резултат нямаше. Честно да ви кажа, измъчих се. Добре, че видях реклама на LecoVita ПУЛМОВАКС в интернет и реших да го пробвам, защото имаше много положителни отзиви. Бързо усетих подобрение, сега съм супер!“ – Калин

LecoVita ПУЛМОВАКС
LecoVita ПУЛМОВАКС

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *