Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Астмата се лекува успешно с тези съвети на алтернативните медици!

Астмата е хронично възпалително заболяване, което води до хрипове и трудности с дишането.

Лечение на астма
Лечение на астма

Въздушните проходи в белите дробове стават изключително чувствителни и дразнещи вещества, например полен, домашен прах, микроорганизми, животинска козина, студен въздух, физически упражнения и емоционално разстройство, могат да задействат пристъп. Когато това се случи, мускулните спазми на стените на въздухопроводите ги стесняват; отделянето на мукус утежнява проблема и притокът на въздух се затруднява значително.

Важно е да се диша правилно, така че диафрагмата да се повдига и да пада, а дробовете да се изпълват и да се изпразват както трябва.

Симптомите могат да включват хрипове, кашляне, недостиг на въздух и напрегнат гръден кош. Тежкият пристъп може да причинява изпотява­не, учестен пулс и крайни напъни човек да си поеме въздух.

Лечение

Заболяването и неговите задействащи фактори все още не са напълно ясни. Всички астматици имат дефицит на магнезий. Натуропатите са убедени, че магнезият, даван интравенозно, е най- ефективното лечение за спиране на пристъпа.

Диета и хранене. Придържайте се към естествено и органично отгледани храни. Избягвайте добавките, които могат да задействат алергични реакции, и намалете млечните продукти. Яжте много плодове и зеленчуци; твърди се, че чесънът и кромидът намаляват производството на мукус.

Билкова медицина. Запарки от бял оман, млечка с мащерка, гринделиа или сенега, ефедра (самостоятелно или с гринделиа) и skunk cabbage помагат за отпускане на мускулните спазми, разреждат храчките и облекчават напрежението. Инхалациите с лайка или евкалипт имат подобен ефект. Тинктура от много лют червен пипер десенситизира въздухопроводите.

Консултирайте се с квалифи циран практик/терапевт за:

Хомеопатия. Хомеопатът ще предписва лекарство според индивидуалния случай, но може да препоръча следното:

при трудности с дишането, при които страдащият трябва да се превие напред, за да диша, чувства се неспокоен и изтощен и състоянието му се влошава след полунощ до 2 часа сутринта – Arsenicum alb. както за възрастни, така и за деца;

при внезапни пристъпи след излагане на студен или сух вятър — Aconite;

при кашляне, недостиг на въздух, повръщане на мукус, по-тежко състояние през нощта или когато е влажно – Carbo veg.;

ако астматикът е блед, летаргичен, чувства се no-зле нощем и особено при топъл климат – Kali earb.;

при събуждане в ранните часове във влажни условия, когато астматикът се държи за гръдния кош, докато кашля, показва симптоми на задържане на течности и има диария сутрин – Natrum sulf.;

когато дете изкашля зелени храчки и копнее за свеж въздух – Pulsatilla;

при остър недостиг на въздух, прекалено производство на мукус и повръщане – Ipecacuanha;

при задавяща кашлица, придружена от астма, която е по-добре на влага и се влошава в сухи, студени условия – Hepar sulf.;

при шумни хрипове, кашляне и опити за поемане на въздух — Antimonium tart.;

при астма, която следва от екзема през детството — Psorinum;

при астма, следваща настинка – Silica.

Рефлексология, масаж, хидротерапия, ароматерапия, акупунктура, лекарства на Беч/Бах, остеопатия, техника на Алекзандър и хиропрактика. Всички тe могат да бъдат благотворни. Консултирайте се с квалифициран лекар, който ще може правилно да оцени вашия случай.

Съвети

Ако болният посинее, побледнее или стане студен, потърсете спешна медицинска помощ. Винаги ходете на преглед при лекаря си, ако астмата ви не реагира на предписаните лекарства – традиционни или допълнителни. Всички астматици трябва да са под редовен лекарски контрол.

САМОПОМОЩ

Избягвайте тютюно­пушенето и задимена­та среда. Проверете се за алергии към по­лени, храна, напитки и замърсители. Поддър­жайте стаята си кол­кото е възможно по-чиста от прах, от­странявайки напри­мер килимите, книгите, меките иг­рачки и меката мебел, както и някои от за­вивките. Средство за овлажняване на възду­ха може да намали поя­вата на пристъпите.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *