Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кое растение препоръчва руския лекар Воронов за прочистване на въздуха от вредни вещества

Хлорофитум е растение, което се среща у нас сравнително често

хлорофитум
Хлорофитум се отглежда в почти всеки български дом, но малко са хората, които са наясно с ползите от това красиво тревисто растение.

Жълто-зелените листа на хлорофитума са с дължина 30-40 сантиметра. Те се развиват от коренова розетка. Особено привлекателни са дългите цветоносни стъбла, покрити с бели нежни миниатюрни розетки с въздушни коренчета.

Може да отглеждате хлорофитум както като стайно растение, така и на открито. Разбира се, малко преди да захладнее трябва да го вкарате вътре, за да не измръзнат нежните и красиви листа. И все пак, хлорофитума не е много взискателен. Хубаво е да е изложен на слънчева светлина, но поне до обед, през лятото. През зимата стайната температура трябва да е над 10 градуса. Полива се само 2 пъти седмично, но през лятото – всеки ден. Много добре му се отразява поливането с разредено прясно мляко.

Като стайно растение хлорофитум се отглежда от няколко десетилетия. За това време хората са могли да разучат лечебните му способности и той попада в каталози на лечебните стайни растения. Силна препоръка на това красиво и полезно растение дава руския ботаник и лекар В. Воронов.

Хлорофитът прекрасно пречиства въздуха в стаята от болестотворни микроби. За помещение с площ 10-12 кв. м стига само една саксия. За по-големи стаи саксиите са две или три.

Изпаренията на формалдехида от обработката на дървесни плоскости се обезвреждат до 86%, на въглеродния окис – до 96 %, на азотния окис – до 70%. Едно растение хлорофит неутрализира толуола и бензина, чиито пари са в стаята.

Руският ботаник и лекар В. Воронов препоръчва това растение да се слага в стаите, в които се отглеждат бебета и малки деца, възрастни хора, както и в болничните стаи на скоро оперирани хора. Научно е доказано, че това стайно растение подобрява паметта и е в помощ на ученици, студенти, както и на такива, които работят в офиси, в които има прекалено много дигитална техника, като компютри, лаптопи и други.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *