БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Изворът на пророк Илия лекува екземи и очни заболявания!

Изворът на пророк Илия – едно уникално място, което трябва да се посети!

Добричкото село Александрия е прочуто с лековития си извор Аязмото в местността Текето. Легендата разказва, че водата бликнала преди 2900 години, когато на това място свети Илия пренощувал на открито с магаренцето си.

На следващата сутрин от коренищата на няколко вековни бряста започнала да извира чиста, бистра и лековита вода.

След време, когато за чудодейната сила на водата се разчуло надалеч, за деня на свети Илия, който в Александрия се чества на 2 август, започнали да прииждат хора от всички краища на страната.

Пристигали дори с целите си семейства, за да преспят на открито с надеждата, че на сутринта ще са по-силни и здрави, а болните ще се събудят оздравели. След това си наливали вода от Аязмото и си я отнасяли вкъщи.

В Александрия още говорят за пазача на манастира до Аязмото Георги Марков. Веднъж той паднал и разранил лицето си. Няколко дни поред миел раните си с вода от извора на пророк Илия и лицето му заздравяло.

Изворът на пророк Илия
Изворът на пророк Илия – място, което се посещава от хиляди хора

Водата от Аязмото лекува екземи, но най помага при очни заболявания, твърдят местните хора от Александрия и разказват как майка довела сляпото си момиченце в Текето.

Няколко дни пренощували на открито до Аязмото и детето прогледнало. Истина ли е или не, но хората продължават да идват до извора на пророка и да си пълнят вода от там, пише „Телеграф“.

Всички, посетили чудодейния извор, оставят след себе си по нещо. Най- често връзвали парцалчета, чорапи или кърпи по близките дървета, за да се запази по-дълго въздействието на водата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *