Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Целувката може да ви донесе херпесен вирус

Херпесът е вирусно заболяване, което уврежда кожата и лигавиците и изглежда като обрив от групи мехурчета.

На този етап са определени 8 типа херпеси, към които спада и най-разпространеният – вирусът на простия херпес. До 90 на сто от всички хора на планетата са заразени с него. Останалите – вирусът Епщайн-Бар, цитомегаловирусът и опасващият херпес – увреждат кожата и нервите при децата.

Вирусният херпес се предава по контактен път чрез предметите за лична хигиена и по време на целувка и полов акт. След заразяването вирусът прониква в нервните възли около гръбначния мозък и остава там за цял живот. Проявява се в този момент, в който имунитетът е понижен – при хиповитаминоза, простуда и т.н.

Прояви – сърбеж, след който се появяват ситни, пълни с мътна течност мехурчета. След 5 до 7 дни те се люспят, оставяйки след себе си коричка на повърхността за 1 -2 дни. Възможно е да се повиши температурата и човекът да усеща общо неразположение.

Усложнения – нарушено протичане на бременността; многоводие; прекъсване на бременността; недоизносване; патология на плод; вътреутробна инфекция; спонтанен аборт; мъртво родено бебе; патология на новороденото; вроден херпес; недоносено бебе; ниско тегло при раждането.

Лечение – използват се специфични противовирусни препарати, които могат да се приемат след съвет с лекаря.

ВНИМАНИЕ!

Списъкът на скритите инфекции е доста внушителен. Затова когато ви изследват и стане ясно какви именно тестове са показали наличие на възбудители в организма, пие. кои от тях са били положителни, то тогава не забравяйте, че от лечение се нуждаят всички скрити инфекции, освен човешкият папилома вирус.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *