ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Никога не се лекувайте сами с психотропни средства!

Освен другите сериозни последствия за здравето, много от тях водят до привикване при безконтролна употреба. Едва ли има смисъл да замените никотиновата зависимост със зависимост към медикаменти.

Често различните методи и средства за подпомагане отказ­ването на цигарите се допълват с предписване на витамини. Този подход е оправдан, тъй като при повечето пушачи (особено дългогодишните) се наблюдава дефицит на витамини. Освен това витамините съдействат за по-бързото очистване на организма от натрупаните токсини и за общото му укрепване.

В ТОЗИ СМИСЪЛ НАЙ-ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ ИМАТ:

Витамин А в биологичноактивната си форма ретинол има важно значение за нормалното развитие и функциониране на кожата и лигавиците, за зрението, за доставката на желязо в костния мозък и др. Недостигът му може да доведе до чести инфекции, кожата става суха, нееластична и уязвима за различни увреждания. Зрението се влошава, тъй като чувствителността към светлината намалява и се развива т. нар. кокоша слепота. Може да се прояви желязодефи-цитна анемия (въпреки че в организма има достатъчно желязо, то не може да се транспортира до костния мозък).

Витамин Е (под формата на няколко близки по структура съе­динения, наречени токофероли) е силен естествен антиоксидант. Той влиза в реакция със свободните радикали (смята се, че те са един от факторите, водещи до появата на рак) и предпазва клетките от вредното им въздействие.

Витамин РР (нарича се още ниацин, никотинова киселина, никотинамид, витамин ВЗ) има отношение към разграждането на веществата в организма и доставката на енергия за клетъчните функции.

Витамин С има отношение към устойчивостта на капилярните стени, към здравината на съединителната тъкан, към усвояването на желязото.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *