Начало / Болести и лечение / Бели дробове и дихателна система / Пловдивчанка: Ето как се лекувам със зелеви листа и мед!

Актуални промоции в lekuva.net

Пловдивчанка: Ето как се лекувам със зелеви листа и мед!

Ефективно лечение с мед и зелеви листа

Нашата читателка Емилия Христова от Пловдив ни изпрати една интересна и много полезна рецепта от народната медицина. В писмото си тя пише, че винаги, когато е болна, се лекува с този метод.

“Здравейте. Съгласете се, че кашлицата е нещо много досадно. При мен обикновено продължава поне една седмица и преди, когато използвах лекарства и сиропчета, ефектът беше минимален. После попаднах на една рецепта, която всеки път ми помага много. Ако и вие сте почитатели на натуралното лечение, можете да я изпробвате при нужда. Ще имате нужда само от две неща – пчелен мед и зелеви листа”, обяснява Емилия.

зелеви листа

Лечение с мед и зелеви листа

Рецептата:

Вземете няколко пресни листа от зеле и ги накиснете в гореща вода за няколко минути. След това извадете листата и ги намажете от едната страна с пчелен мед. Поставете ги върху гърдите си с намазаната страна надолу. Отгоре поставете обикновена найлонова торбичка и увийте гърдите си с шал. Това се прави преди лягане.

На сутринта махнете зелевите листа и се измийте. Процедурата се прави 5-7 дни. Благодарение на този метод кашлицата ще изчезне.

“Зелето и медът винаги ми помагат. Наскоро съпругът ми кашляше много, беше доста болен. Приложихме същия метод и той вече се чувства много по-добре”, пише още читателката ни Емилия.

Оценете статията
Оценка 2.7 от 112 гласували
loading...

Актуални промоции в lekuva.net

Избрано за теб


Един коментар

  1. Същото, но вместо листо от зеле, се слага надупчена хартия.Изпробвано и ефективно.

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*