ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Камъни в бъбреците и пикочна инконтиненция – лечение с билки и диета

Камъни в бъбреците са твърди отлагания от химически соли. Те могат да се причиняват от неадекватен прием на течности и от твърде много калций и животински протеини в храната.

Камъни в бъбреците
Камъни в бъбреците

В САЩ съществува убеждението, че дефицитът на магнезий и витамин В6 може значително да допринася за камъни в бъбреците от калциев оксалат. Леката болка в долната част на гърба от едната страна сочи камъни в бъбреците. Силната болка е индикатор на камъни, които са заседнали в уретера — едната от двете тръби, които провеждат урината от бъбреците към мехура.

Лечение

Диета и хранене. Пийте най-малко 1,5 л вода дневно. Намалете приема на богати на калций храни, например млечните продукти.

Избягвайте храните, съдържащи калциев оксалат – шоколад, ягоди, ревен, грозде, спанак, боровинки и цвекло. Използвайте воден филтър, за да отстраните калция в твърдата вода. Може да помогне и всекидневното приемане на една супена лъжица ябълков оцет, смесен с малко мед и топла вода.

Тук можете да прочетете подробно каква е диетата при камъни в бъбреците.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Билкова медицина. Фитотерапевтът ще ви препоръча: корени от гръмотрън, брош, пирей, магданоз.

Хомеопатия. Лекарства за облекчаване на болката, причине­на от блокиране на уретера от камъните, включват кисел трън, Magnesia Phos. и Calcarea.

Акупунктура. Тя може да намалява болката и инфекцията.

Ако камъните са големи или са заседнали в уретера, е необходимо медицинско лечение. Леките случаи могат да се повлияят от различните терапии, споменати по-долу.

ПИКОЧНА ИНКОНТИНЕНЦИЯ

Това състояние се причинява от слабост на мускулите, контролиращи мехура, нараняване (понякога по време на раждане) или болест. Медикаментите, предписвани при някои заболявания (например високо кръвно налягане), също могат да засегнат контрола върху мехура.

Симптомът на това състояние е неспособност да се контролира уринирането. Ранен признак е спонтанното пропускане на урина, когато човек се смее, кашля или вдига тежести. При мъжете това може да е симптом и на проблеми с простатата

Лечение

Диета и хранене. Отслабнете, ако е необходимо — наднорменото тегло може да напряга мускулите, контролиращи пикочния мехур. Следвайте пълноценна диета, богата на плодове и зеленчуци, и пийте много вода: напрегнатата перисталтика заради запек оказва натиск върху мускулите на мехура.

Препоръчваме природния продукт против запек БОДИЛАКС. Прочетете подробности като последвате линка!

Хомеопатия. Често се предписват Pulsatilla 6с и Causticum 6с.

Традиционна китайска медицина. Препоръчва се чай от златисто лютиче.

Акупресура. Тя също може да е полезна.

Правете физически упражнения, за да засилите тазовите мускули.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *