ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо амишите не боледуват от рак?

При амишите почти няма рак и други сериозни болести

Amish-cancer-healthy

Преди време беше направено изследване на една от общностите на амиши в Америка. Резултатът беше изненадващ. Сред общността на амишите почти няма болни от рак, както и случаи на други по-сериозни болести. Изследването е публикувано в списание „Причини и контрол на рака“. Самото изследване е продължило достатъчно дълго. Проследени и проучени са били над 26 000 амиши за периода между 1996 и 2003 г. От тях има само 191 случая на рак.

Тук изненада не е само малкият, почти нищожен брой на заболелите от рак. Екипът от изследователи е имал нагласата за много по-голям процент болни от средния за САЩ, тъй като амишите живеят затворено и се женят само помежду си. Теоретично това означава, че генното разнообразие в общността е ограничено и рискът да се предаде канцерогенна мутация на ген е много по-голям от средния.

Реално обаче нещата стоят по много по-различен начин. Както сами се досещате, а и според научния екип при амишите няма рак заради начина им на живот, който живот е възможно най-близо до природата.

Що за хора са амишите? Те са консервативна християнска секта в Америка, която не се възползва от удобствата на модерния свят. Според тях технологиите са вредни за вярата, общността, човешкото общуване и семейните ценности. Някои групи амиши отхвърлят не само електричеството и автомобилите, но и модерното общество като цяло. Други са по-отворени и приемат някои технологии, стига да не подкопават стабилността на семейството и общността.

Ето защо амишите не боледуват от рак:

Живеят скромно

За да изкарат прехраната си, те влагат много повече труд, отколкото който и да е американец или съвременен европеец. Децата помагат на родителите в обработването на земята. Те от малки биват научавани да строят къщи и да си правят мебели. Това, че постоянно се трудят, поддържа здрава сърдечносъдовата им система и постоянно захранва органите и тъканите им с полезни вещества и кислород. Амишите не пият и не пушат, водят повече от скромен полов живот и не обичат особено слънцето. Тези навици ги предпазват от доста видове рак.

Колкото по-естествено, толкова по-добре

Тази странна за някои общност сама прави препаратите, с които мие чинии и почиства домовете. Жените не ползват дезодоранти и парфюми, в къщите няма телевизори, компютри или други уреди, които да излъчват електромагнитно лъчение. Битовата техника не е нито лукс, нито необходимост.

Хранят се с най-естествената храна на света

Общностите на амишите си отглеждат храната със семена, които си предават по наследство, така че тя е биологически много по-съвместима с човешкото тяло в сравнение с растенията с ГМО семена. Те не използват хербициди, пестициди и химически торове, а в месото и млечните им продукти няма никакви хормони и антибиотици.

Не търсят лекари, а билкари

Амишите не пит антибиотик, само защото имат хрема и не ходят на лекар за щяло и нещаяло. Медицински интервенции, на които са били подложени, са много малко, в сравнение с останалите американци. Когато имат проблем със здравето, те разчитат на традиционната медицина и на природните лечебни средства, проверени в практиката.

Всеки, който не е живял подобен живот, е склонен да се подиграва на амишите. Но явно техният избор е не само разумен, но и животоспасяващ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Защо амишите не боледуват от рак?

  1. Дона каза:

    Възможно е да не боледуват от рак, но с това кръвосмешение не вярвам. Някой от тях са огромни така, че поне диабет ми изглежда, че имат. Преди 2 седм. чаках пред лабораторията в Калгари с две от тези „мацки“, бяха огромни, дори се пошегувах с мъжа ми, че ако не слуша ще го дам на тези да си поиграят с него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *