Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Трихофития, спортно стъпало и краста – алтернативни методи за лечение

Трихофития, спортно стъпало и краста са инфекциозни заболявания. Кожата е най-големият орган на тялото и затова предлага щедро място за паразити, гъбички, бактерии и вируси.

С повечето човек лесно може да се справи, но заразните заболявания се нуждаят от внимателно лечение.

ТРИХОФИТИЯ И СПОРТНО СТЪПАЛО

Най-често срещаните гъбични инфекции са тинеа: спортно стъпало (tinea pedis) (по краката), по тялото (tinea corporis) и no темето (tinea capitis). Всички me могат да се наричат тинеа и се дължат на гъбична инфекция, разпространявана от заразената кожа на един човек към други Влажната, люспеста и понякога напукана кожа между пръс­тите на краката (спортен крак) или червените кръгли петна с повдигнати люспести краища като червеи (оттук и терминът на английски език ringworm) по тялото или скалпа са симптоми на гъбични инфекции.

Лечение

Натуропатия. Водородният прекис, разреден едно към едно с вода, прилаган два пъти дневно, е обичайното лечение. Мажете с мехлем Propolis, пудра с витамин С или мед и оставете кожата така.

Инфекции по кожата
Инфекции по кожата

Билкова медицина. Намажете обилно засегнатата област с ябълков оцет или със запарка от корен от канадски хидрастис, подсушете с брашно от тропическото растение Marantha arundinacea и мажете с есенциално масло от чаево дърво.

Упоритите гъбични инфекции могат да са индикация на проблем с имунната система или на някоя болест, например диабет. Отидете на лекар, ако симптомите продължават повече от три седмици или се появяват многократно.

Използвайте следните хранителни добавки за стимулиране на имунитета си:

Мощен имуностимулатор и антибиотик от природата – ЕХИНАЦЕЯ био сок.

Дивият чесън+селен е ефикасен продукт, благодарение на който се подобрява работата на имунната ви система.

КРАСТА

Малкият (с размер на точица) кърлеж на крастата прави миниатюрни тунели под кожата. Заразата се разпространява чрез контакт. Появяват се зачервяване и силен сърбеж, особено между пръстите, по китките и други места, където кожата се сгъва.

Лечение

Крастата е изключително заразна и цялото семейство трябва да се лекува със специален разтвор, предписан от лекар.

Чесането често води до вторични бактериални инфекции, които могат да изискват лечение. Консултирайте се с лекар, ако пришките или циреите се появяват на сърбящи места.

БРАДАВИЦИ

Те са повдигнати места от груба кожа, обикновено по дланите, лицето или краката, причинени от човешкия вирус папилома.

Съвети

Консултирайте се с лекар, ако има някаква промяна във формата, сърбежа или кървенето; възможно е да е бенка, а не брадавица. Брадавиците по гениталиите трябва винаги да се изследват от лекар.

Брадавиците по краката могат да направят ходенето много болезнено.

Лечение

Натуропатия. Начукан кромид или чесън, наложени през нощта, могат да са от полза.

Хипнотерапия, самовнушение и представи. Брадавиците понякога могат да изчезнат по силата на желанието чрез използването на тези техники.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *