Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Канелата от Китай и Виетнам ни трови с високи нива на кумарин! /ВИДЕО/

Знаете ли откъде идва канелата? Прочетете статията и изгледайте внимателно видеото

Колаж: 24 часа
Колаж: 24 часа

Канелата е любима подправка на много хора. Можете да добавите тази супер здравословна подправка в любимите си ястия, бисквити, напитки, в сутрешното си кафе и т.н. Вие обичате да използвате тази супер здравословна подправка всеки ден, но знаете ли откъде идва канелата? Какво се случва преди да закупите ароматните пръчици или прах от магазина? Преди да ви отговорим на този въпрос, бихме искали да кажем няколко думи за тази супер здравословна подправка.

Канелата е сладка подправка, която върви добре дори и на солени ястия. Тя прави чудеса с пилешкото месо, а може да се добавя дори и в някои супи. Канелата е най-добрия приятел на здравето по време на закуска. Можете да добавяте канелата в маски за лице или коса, а ползите за здравето са БЕЗСПОРНИ!

А сега, нека да се върнем към нашата тема. Както споменахме в началото, ние използваме канела всеки ден – но повечето от вас едва ли са наясно откъде всъщност идва канелата. За да бъдем честни с вас, ще се изненадате, когато разберете откъде идва канелата. И отговорът на въпроса за един милион лева е – канела идва от кората. Забележка: за да бъдем по-конкретни, тя идва от вътрешния слой на кората, получен от десетки разновидности на вечнозелени дървета, които принадлежат към рода Cinnamomum.

Фермерите, които отглеждат канелените дървета първо махат външния слой на кората, и след това стигат до вътрешния, канелен слой. След като се обели, канелата се изсушава, преди да бъде готова за ползване. Точно тях фермерите режат на пръчици или смилат на прах.

Трябва да знаете, че не съществува такова нещо, като истинска канела. Много хора по света са титулували цейлонската канела като истинска такава, но за това си има една много специална причина, която е далеч от определението „истинска“.

На прах или на пръчка?

По възможност не купувайте канела на прах, защото е пълна с примеси и най-често съдържа кумарин. Кумаринът е съставка, която е силно токсична в големи количества. Много кумарин има в канелата от Виетман. От там идва канела, която е вид касия и няма нищо общо с индонезийската канела. Големите количества кумарин съсипват черния дроб за отрицателно време. Именно поради тази причина Евросъюза искаше да забрани ползването на канела за стоки, които се предлагат масово, като сладки, бисквити и напитки.

Трябва да знаете, че много други растения също съдържат кумарин, но в толкова големи количества, колкото го има с касията, не се среща другаде.

И така – коя канела да изберете, за да сте спокойни за здравето си? Отговорът е цейлонска канела, или Cinnamomum Verum, което в превод означава „истинска канела“.

Защо трябва да избягваме виетнамската или китайската канела?

Отговорът на специалистите е заради кумарина. Кумаринът разрежда кръвта и действа на част от кръвните клетки, като затруднява кръвосъсирването. Това уврежда черния дроб и бъбреците. При високи дози и редовна употреба кумаринът може да предизвика доста проблеми със здравето.

Поради тази причина все още има спорове около китайската касия, която съдържа кумарин в много големи дози. Освен това цейлонската касия е средство, което понижава кървната захар.

Ако вместо нея се употребява кората на китайското растение, това може да предизвика натрупване на кумарина. Същите ефекти имат и другите две растения – виетнамската и индонезийската. Тук е мястото, все пак, да припомним, че кумаринът е една от съставките на лекарство с антикоагулационен ефект.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *