Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са съветите на алтернативните медици за кръвнoтo налягане

Кръвното налягане е натискът, под който е кръвта, докато се изпомпва около тялото. То обикновено се повишава, когато сме активни, възбудени, гневни или уплашени — част от нормалната реакция на “борба или бягство”, и пада, когато сме отпуснати.

Кръвно налягане и лечение
Кръвно налягане и лечение

Кръвното налягане е свързано с пулса и нормалният обхват при здравия възрастен независимо от пола е представен в таблицата, макар че спортистите обикновено имат по-бавен пулс, а младите жени — по-ниско кръвно налягане.

НИСКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

Ниското кръвно налягане (хипотонията) е често срещано при младите хора и особено жените. То обаче може да е признак на сериозно заболяване, да е следствие от инцидент, водещ до тежко вътрешно или външно кървене, инфаркт или усложнена алергична реакция.

Симптомите са липса на енергия, замаяност при внезапно ставане, главоболие, слаб пулс, студени ръце и крака и лоша концентрация. Много рядко симптоми като замаяност при изправяне могат да сочат недостатъчност на надбъбречната жлеза, която изисква медицински съвет

Лечение

Диета и хранене. Полезни са витамини С и Е и минералите цинк и селен.

Масаж, рефаексология и ароматтерапия. Те са благотворни.

Билкова медицина. Твърди се, че са полезни билките зановец, тинтява, женшен, червен и черен глог, кола, овес, превара и пелин.

Цветни лекарства на Беч/Бах. Те са благотворни при всеки фундаментален психологичен проблем.

В краткосрочен план се препоръчва почивка и релаксация, съчетани с лечение за подобрябане на издръжливостта на сърцето и тона на кръвоносните съдове в дългосрочен план. Правете редовни и ненапрягащи физически упражнения, особено йога.

ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

Високото кръвно налягане – хипертонията, е рисков фактор за сърдечни болести и инсулти и може да е симптом и на двете. Болните са застрашени от удар и инфаркт, както и от бъбречна недостатъчност, а понякога и от увреждане на очите.

Симптомите са почервеняване на лицето и виене на свят, свързано с “шумно” сърцебиене при напрягане, но често няма очевидни симптоми.

Лечение

Традиционна китайска медицина. Полезните билки включват хризантема, корен от божур и орлови нокти.

Ароматерапия. Полезни са есенциални масла от лавандула, лимон, градински чай, риган, маточина или иланг-иланг, използвани с масажа или за прибавяне във ваната.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура
Акупунктура

Акупунктура и акупресура. Твърди се, че работата върху точките на гърба, коляното, глезена, стомаха, главата и кръста е ефективна.

Билкова медицина. Препоръчват се червеният глог, чесънът, кромидът, елдата, кора от cramp, цвят от липа, имелът, белият равнец и ягодите.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Последствията от нелекуваното високо кръвно налягане и в по-малка степен от хипотонията са сериозни. Те включват бъбречна недостатъчност, инсулт, инфаркт или спукана аневризма, така че се консултирайте с вашия лекар в момента, когато заподозрете, че имате такива проблеми.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *