Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АМБРОЛЕКС Р / AMBROLEX RET

Съдържа амброксолов хидрохлорид, желатин, захароза, шеллак, царевично нишесте, повидон, талк, титанов диоксид, индиготин, жълт железен оксид

Предназначение

амбролекс р
С амбролекс Р мъчителната кашлица отминава по-бързо

Капсулите с удължено освобождаване АМБРОЛЕКС Р подпомагат изчистването на дихателните пътища от гъсти секрети при възпалителни процеси; прилагат се в комплексна терапия при бронхити и пневмонии.

Как се приема

АМБРОЛЕКС Р се прилага в дози и продължителност, определени от лекар. Ако липсват специални указания, стандартната практика е прием на една капсула дневно – за възрастни и деца над 12 години.

В случай че терапията с АМБРОЛЕКС Р не постигне очаквания ефект след 4-5-дневен прием, потърсете лекарско мнение за начин на продължаване на лечението.

Капсулите се поглъщат цели, с вода. При предозиране са възможни преходни смущения от рода на безпокойство и диария, гадене и повръщане, усилено отделяне на слюнка, понижаване на артериалното налягане. Ако погълнатото количество е смущаващо голямо, потърсете медицинска помощ.

Не вземайте двойна доза, ако сте пропуснали предходния прием.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти от приема на АМБРОЛЕКС Р се проявяват сравнително рядко. Касае се за алергични реакции, които обаче могат да се изразят в треска и шок.

Има информация за стомашни смущения, болки, гадене и повръщане. Съобщавано е също за кожни реакции – дразнене, обриви. Ако реакциите не са преходни и интензивността им нараства, потърсете лекарско мнение.

Кога НЕ БИВА да се употребяват

АМБРОЛЕКС Р не бива да се използва при алергия към активния компонент или някое от помощните вещества.
Проявите на кожни реакции при терапия с АМБРОЛЕКС Р могат да причинят усложнения, затова е най-добре приемът на медикамента да се прекрати до провеждането на консултация с лекар.

Медикаментът трябва да се използва много внимателно при пациенти със стомашна язва, бъбречни или чернодробни заболявания.

Пациенти с твърде интензивна секреция от лигавиците на дихателния апарат следва да приемат медикамента само по лекарско указание и под контрол.

Медикаментът не се дава на деца под 12-годишна възраст заради високата концентрация на активния компонент.

Бременни и кърмачки приемат капсулите само след оценка на риска за всеки конкретен случай.

Страдащите от диабет трябва да направят предварителна консултация с лекар за безопасен прием на продукта.

Взаимодействие с други медикаменти

Информирайте лекуващия за всеки медикамент, който сте приемали наскоро или ще продължите да приемате паралелно с АМБРОЛЕКС Р. Особено внимание следва да се обърне на съчетаването с други продукти против кашлица заради опасността от натрупване на секрети в дихателния тракт.

________

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 10 капсули по 75 мг.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *