Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доктор Сандомирски: Тази точка на ухото облекчава моментално стреса и нервното напрежение

Нервното напрежение и стреса може да облекчите моментално, ако спазвате съветите на доктор Марк Сандомирски

shen-men
Марк Сандомирски е психиатър, който препоръчва една проста техника за снемане на стреса. Тази техника не е измислена от него, но той успява да я направи популярна, след участие в телевизионно предаване на една от руските телевизии. Само с едно движение и само за няколко минути вие може да се отървете както от нервното напрежение, така и от натрупаната умора.

Има различни причини и последици от стреса, и тези последици могат да бъдат усетени по много и различни начини. На различни места от тялото има болка по време на стрес. Пак по време на стрес апетита става много голям, и стресирания човек се тъпче предимно с вредни храни. Затова няма две мнения по въпроса – стресът може да бъда в състояние да ви убие. Нервното напрежение е една от най-честите причини за много сериозни заболявания в днешно време.

Марк Сандомирски
Доктор Марк Сандомирски

Китайската акупресура и китайския масаж могат да направят чудеса за вашето здраве. Този метод е един лесен начин да се справите със стреса, само като масажирате една определена точка от ухото.

Какво трябва да правите, когато сме стресирани?

Първо, трябва да премахнете всичките отрицателни усещания. Опитайте се да изчистите ума и да балансирате поне малко емоциите. Нашето тяло има естествени анти-стрес точки, които дават възможност да бъдат премахнати физическите реакции чрез психо-рефлексотерапията.

Едно такова място, или точка, известна от китайската народна медицина, е точката „Шен мен“ (Shen Мen). Точният превод на Shenmen е „небесна врата“. Според китайските лечители, стимулирайки тази точка, цялото ни тяло получава чиста „небесна енергия“. Shen Men е много лесна за манипулация точка, която помага за укрепване на нашето общо здраве, помага и за намаляване на стреса, като подобрява енергийните нива.

Докато масажирате тази точка, възпалението, както и напрежението, в тялото буквално се изпаряват. Чувства се едно пълно облекчаване на болката във всяка част от тялото.

ShenMen

Тази точка, известна като „Шен мен“ (Shen Мen) или Небесна врата, се намира в горната трета част на ухото.

Другата точка, която трябва да се манипулира заедно с точката, известна като Небесна врата, е така наречената Нулева точка (Point Zero). Тази точка буквално нулира всички настройки на организма, които той има до този момент, и го връща в състоянието, в което е бил малко преди да се родим. Сами може да си представите колко добре ще се отрази този масаж на нашето тяло. Ако не можете сами, помолете някой ваш близък да „отвори небесните порти“, за да може с помощта на този холистичен метод да подобрите здравето си.

Ето и съветите на доктор Марк Сандомирски:

– Натиснете тази точка (Shen Мen) и нежно масажирайте с памучен тампон. Важно е да се диша дълбоко и да слушате тялото си внимателно.

– Погледнете на ляво, докато вдишвате, и след това погледнете надясно, докато издишвате. Скоро ще почувствате как тялото ви релаксира.

– Масажирайте тази точка с пръсти. Кутрето е много удобно за тази цел. Правете тази успешна техника всеки път, когато се чувствате под стрес. Освен това, можете да връщате „фабричните настройки“ на организма си всяка вечер преди лягане, като правите 2-3 минутен масаж и на „нулевата точка“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *