ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЦИРКАДИН / CIRCADIN

циркадин
Циркадин се прилага като монотерапия за възрастни при проблеми със съня

Съдържа мелатонин, амониев метакрилат съполимер тип Б, калциев хидрогенфосфат, лактоза монохидрат, силициев диоксид, талк, магнезиев стеарат

Предназначение

ЦИРКАДИН се препоръчва при необходимост от лечение на първично безсъние – трудно заспиване и продължаване на съня, прекъсване, влошено качество на съня в продължение на месец, смущения у хора на възраст над 55 години. Препаратът се прилага като монотерапия и за кратко време.

Как се прилага

ЦИРКАДИН се прилага по лекарска препоръка. Обичайната доза е една таблетка – поглъща се с вода цяла, без да се стрива или сдъвква. Терапевтичният курс продължава три седмици.

Медикаментът трябва да се приеме след хранене – вечер, един до два часа преди лягане.

При неволно предозиране може да почувствате силна сънливост. Ако имате притеснения, направете консултация с лекуващия.

Ако сте пропуснали прием – вземете таблетката ЦИРКАДИН при първа възможност, ако ситуацията го позволява. Не гълтайте двойна доза; най-добре е да изчаката графика за следващия прием.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти при лечение с ЦИРКАДИН се проявяват сравнително рядко. Обикновено се съобщава за раздразнителност, нервност, мигренозни пристъпи, лесна умора, замайване, пресъхване на устата, запек, астения, промени в кръвта с данни за жълтеница, хиперхидроза.

В редки случаи се проявяват агресивност, потиснатост и плачливост сутрин, херпес зостер, повишено либидо, промени в кръвта, засягащи левкоцити и тромбоцити, горещи вълни, стомашно-чревни проблеми – газове, разстройство, повръщане, халитоза, засилено отделяне на слюнка, сърбеж и обриви, суха кожа, екземи, мускулни болки и крампи, чернодробни отклонения, приапизъм. При проява на описаните ефекти е необходимо да се установи дали приемът на ЦИРКАДИН е причината за тях.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЦИРКАДИН не се прилага при алергия към мелатонин или други компоненти на продукта.

Приемайте ЦИРКАДИН в подходящата част на денонощието. Приемът в часове, когато е възможно сънливостта да създаде опасни ситуации, не се препоръчва.

Продуктът е противопоказан на пациенти с чернодробни и бъбречни проблеми, както и на такива с автоимунни заболявания.

Медикаментът не се препоръчва при бременност и кърмене.

Не шофирайте, докато сте на терапия с ЦИРКАДИН заради опасност от нарушаване на концентрацията и забавени реакции.

При лечение с ЦИРКАДИН не трябва да се консумира алкохол.

Взаимодействие с други медикаменти

Предупредете лекуващия, ако сте приемали някакви лекарства преди терапията с този продукт или ако се налага да ги вземате паралелно. Повишено внимание е наложително при медикаменти като хипнотици, транквиланти, естрогени – при контрацепция или хормонозаместваща терапия, както и при лекарства за кожни заболявания от рода на псориазис като циметидин и псоралени.

Усреднена цена в аптеките – 32 лв за опаковка от 21 таблетки по 2 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *