ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пийте тази напитка при подагра (рецепта)

ПодаграПодагра е сложна форма на артрит, която често бива пренебрегвана от тези, които не страдат от нея, но всъщност е изключително изтощителна и мъчителна. Причинява се от натрупването на пикочната киселина в кръвта. Тя кристализира и се отлага в ставите, сухожилията и околните тъкани, пише everydayroots.com.

Първите симптоми на подагра включват внезапна болка, чувствителност, топлина и зачервяване в ставите. В много случаи това е в основата на големия пръст на крака, а болката може да бъде изключително непоносима и дори леко докосване да е много болезнено. Понякога хората смятат, че подуването в тази зона е в следствие на удар или изкълчване. Обострянето на състоянието трае около седмица, но трябва да се обърне сериозно внимание при подобни симптоми. В голяма част от случаите първите пристъпи се появяват след 40-тата годишнина.

Основните причинители на подагра са преяждането с протеинови храни, алкохол, стрес и липса на сън, както и наследствеността и диабета.

Представяме ви рецепта за вълшебна напитка, която ще ви помогне в борбата с подагра. Комбинацията от тези съставки и техните лечебни свойства ще помогнат за облекчавенето на симптомите. Напитката съдържа ананас, джинджифил, куркума и череши. Ето защо комбинацията от тези супер храни ще ви помогне:

Ананасът съдържа ензима бромелаин, който е доказано намалява възпалението. Той засяга простагландиновата синтеза. Бромелаинът е ензим, който разгражда протеините, а това е една от основните причини за развитието на подагра.

Куркумата съдържа куркумин, който има доказани свойства за облекчаване на болката. Куркуминът блокира производството на протеини, което от своя страна разширява кръвоносните съдове.

Коренът от джинджифил съдържа джинджерол – активен компонент, който е свързан с капсаицина. Джинджеролът има структурирана подобно на капсаицина (на молекулно ниво), което означава, че може да помогне за забавянето на сигналите, изпращани към мозъка, които предизвикват болка. Те също така намаляват ензимите, което причинява възпаление.

Доказанао е, че черешите водят до намаляване на нивата на пикочна киселина в кръвта . Високото съдържание на витамин С в тях намалява риска от болестта и има имуностимулиращо действие.

Рецепта за вълшебна напитка при подагра

Необходими продукти:

– 1 ананас

– 1-2 супени лъжици куркума на прах

– 2-3 супени лъжици джинджифил на прах или 2 см корен на пресен джинджифил корен

– 1 чаша черешов сок

– Мед (по желание)

– Блендер или кухненски робот

– Цедка

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете  ананаса на малки парчета. Сложете ги в блендера до получаването на пюре, добавете черешовия сок, 1-2 супени лъжици куркума и 2-3 супени лъжици джинджифил. Съхранявайте напитката в добре затворен стъклен съд, в хладилник до седмица и половина. По желание може да добавите лъжица мед.

С времето храненето на хората става все по-лошо и проблемите с високото кръвно налягане са често срещани. С тях расте броят и на хората, страдащи от подагра. При наличие на заболяването трябва да се обърнете към лекар, за да разберете кои храни са позволени и кои – не. Не забравяйте, че тази напитка е натурална, но преди да започнете приема й е добре да се консултирате с лекуващия ви лекар, защото той ще бъде напълно запознат със здравословното ви състояние. При подагра трябва да спазвате стриктна диета, а част от позволените храни са картофите, краставиците, доматите, всички плодове, зърна, нискомаслени млечни храни, шипков чай, тестени изделия, зеленчукови сокове, тиква и други.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Пийте тази напитка при подагра (рецепта)

  1. Надежда Миткова каза:

    Благодаря за рецептата. Може ли повече информация относно колко се пие на ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *