ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФИБРАНОР / FIBRANOR

Съдържа фенофибрат, натриев лаурилсулфат, повидон, царевично нишесте, кросповидон (тип А), кроскармелоза натрий, натриев нишестен гликолат (картофен), силициев диоксид, натриев стеарилфумарат; обвивка на капсулата – желатин, титанов диоксид, пропиленгликол, оцветители

Предназначение

фибранор
С фибранор се регулира липидният състав на кръвта

Лекарственият продукт ФИБРАНОР редуцира липидните стойности в кръвта, прилага се обикновено за понижаване стойностите на триглицеридите. Приемът на този продукт от типа фибрати трябва да се съчетава с диета, в която мазнините са ограничени. Препоръчва се като част от комплексни програми за редукция на теглото, при профилактика на сърдечно-съдови заболявания и метаболитен синдром. Съчетава се с подходяща физическа активност.

Как се приема

ФИБРАНОР се приема според указанията на специалиста, контролиращ терапията или програмата за редукция на теглото. Стандартната доза за възрастни е една капсула от 200 мг дневно. Капсулите се приемат с вода по време на хранене. Терапията има продължителност, съобразена с конкретния потребител; не прекъсвайте приема, ако лекуващият не ви е препоръчал това.

Пациенти с бъбречни проблеми и деца трябва да приемат редуцирана доза фибрант – за тях може да бъде препоръчана друга форма или аналог. Не проявявайте самодейност при приема на продукт от този вид; терапията изисква периодични кръвни изследвания на липидната характеристика.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ФИБРАНОР може да причини някои странични ефекти, част от които са сигнал за сериозни увреждания и налагат незабавни мерки. Опасни са въздействията върху мускулите – в някои случаи схващания и болка, но може да се стигне до износване и възпаление на мускулна тъкан, проява на т.н. рабдомиолиза. Състоянието е животозастрашаващо – затова при подобни симптоми информирайте незабавно лекуващия.

Най-често проявяваните странични ефекти засягат функциите на стомашно-чревния тракт: гадене и повръщане, болки в стомаха и корема, образуване на газове, диария. При лабораторни проби се установяват отклонения в чернодробните функции. По-редки са епизодите с възпаление на панкреаса, венозна тромбоза и белодробна емболия; кожни обриви, копривна треска, жлъчни кризи –поява на жлъчни камъни.

Сред редките нежелани ефекти са анемия, главоболие и лесна уморяемост, косопад, възпалителни процеси в белия и черния дроб, хепатит.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не се прилага при алергия към активния компонент или някое от помощните вещества.

Не вземайте ФИБРАНОР, ако слънчевото греене ви причинява алергични реакции и получавате увреждания на кожата при режим с фибрати.

Продуктът е противопоказан за потребители със заболявания на бъбреците, черния дроб и жлъчката.

Не приемайте това лекарство, ако страдате от панкреатит.

Потенциалните потребители от рискови групи трябва да бъдат наблюдавани, ако бъде предприето лечението им с ФИБРАНОР. Става дума за пациенти с отклонения във функциите на щитовидната жлеза и бъбреците, възрастни над 70 години, приемащи контрацептиви или лекувани с други фибрати, консумиращите голямо количество алкохол. При първите прояви на мускулни смущения – болки или спазми, пациентите от тези групи трябва веднага да информират лекуващия.

ФИБРАНОР не трябва да се приема по време на кърмене. Приемът от бременни е допустим само в краен случай и под стриктен лекарски контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ФИБРАНОР с други медикаменти може да промени действието му или да провокира опасни странични ефекти. Така например в комбинация с антикоагуланти от рода на варфарин е възможно да нарасне рискът от кървене.

Приемът с циклоспорин се отразява негативно върху стабилността на имунната система и нормалното функциониране на бъбреците.

Ако ФИБРАНОР се приема по едно и също време със статини – друг тип медикаменти за понижаване на мастните компоненти в кръвта, нараства опасността от мускулни увреждания.

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за 30 капсули по 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *