ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диета с премахване на определени храни при астма и алергия – има ли реален ефект от нея?

Много хора, страдащи от алергии и астма, и особено родителите на болните деца, се заклеват в ефекта на елиминационните диети, при които се премахват определени храни, вероятни причинители на проблема, като например млечни продукти, месо, пшеница и захар.

Причината не е алергията към тези храни, а защото хората смятат, че имат хранителна чувствителност, провокираща пристъпи на астма или алергии.

Вярно е, че хранителните алергии са в състояние да причинят или да влошат стеснението на бронхите при астма. Освен това те често не са правилно диагностицирани при децата с астма. Но също е вярно, че храната сама по себе си няма да доведе до пристъпи, освен ако нямате доказана хранителна алергия.

астма и алергия
Трябва ли да се откажем от някои храни, ако страдаме от астма или алергия?

Въпреки това хората проявяват силна емоционалност, що се отнася до храненето, и ако някой действително вярва, че определена храна е проблематична за него, е много трудно да бъде убеден в противното. Например ако хапнете парченце шоколад и след час получите астматичен пристъп, двете остават завинаги свързани в съзнанието ви.

Ако наистина се заемете с елиминационна диета, трябва да премахвате от менюто си само по една храна и да изчаквате поне две седмици, преди да я включите отново в хранителния си режим или преди да изключите нова храна.

Проследявайте симптомите на заболяването преди и след премахването на храната. Ако не забележите някакво дълготрайно и постоянно подобрение, няма смисъл да се лишавате от този продукт.

Освен това никога не подлагайте дете на подобна диета. Силно ограничителните хранителни режими са особено опасни за младия организъм, който се нуждае от внимателно балансиране на витамините, минералите и другите хранителни вещества, за да се обезпечи здравословният растеж и развитие.

Това е неизбежно!

Неизбежно е – човек е това, с което се храни. Придържането към здравословен хранителен режим може да ви помогне да предпазите себе си и децата си от развитието на астма или ако тя вече е налице, да успеете да контролирате симптомите й.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *