Пилонидална киста – пробвайте тези рецепти, преди да се оперирате!

Пилонидална киста е образувание, което може да се види по протежение на опашната кост

pilonidal cyst
Пилонидална киста – пробвайте тези рецепти, преди да се оперирате!

Прилича на торбичка, която обикновено се появява близо до лявото седалище и малко над ануса.

Пилонидална киста на латински означава косъм и гнездо. Това е подкожна инфекция с хроничен характер. Кистата предимно се състои от враснали косми и започва да дразни кожата, което причинява възпаление. Пилонидалната киста възниква в резултат на прекомерен и непрекъснат натиск върху опашната кост.

Тази киста се среща по-често при мъже и се появя между 16-35 години. Предразположени са мъже с наднормено тегло и прекомерно окосмяване. Може да се усети чрез тези симптоми: болка в долната част на гръбнака, зачервяване, болезненост над долната част на гръбнака и образуване на цирей. За щастие има начини, които ще ви помогнат да се справите с пилонидалната киста, преди да се е наложило тя да бъде отстранена оперативно.

Топла вана – това ще намали силата на симптомите, които са свързани с пилонидалната киста и също така ще успокои малко раздразнената кожа.

Куркума – прибавяйте куркума в храната, за да получите облекчение от инфекцията, която е предизвикана от кистата. Тази мярка също е добро решение при лечение на други възпалителни заболявания. Можете да смесвате куркума и вода, за да се получи паста, която да прилагате към засегнатата област. Използвайте тази смес 3 пъти на ден.

Чесън и английска сол – чесънът е богат на антиоксиданти, които помагат в борбата с микробите, причинили кистата. Английската сол също е добра за лечение на това състояние, чрез добавяне на 2 чаши във вашата вана с топла вода. Накиснете засегнатото място в продължение на 30 минути. Този разтвор, който съдържа сулфат и магнезий е полезен за отстраняване на токсините, и трябва да се повтаря 2 пъти на ден.

Масло от чаено дърво. Маслото от чаено дърво функционира като антисептик и предлага много богати лечебни ефекти. Нанесете една капка масло върху засегнатото място.

Рициново масло – затопля се и се прилага върху засегнатата място, като след това се покрива с превръзка. Повторете тази процедура 3 пъти на ден. Маслото ще ви помогне да се борите с възпалението и ще насърчи оздравителния процес, поради силните си качества.

Алое вера – може да се използва под формата на сок за лечение на кожните инфекции, причинени от пилонидална киста. Алое вера помага в борбата с бактериите, вирусите и различни видове микроби. Може да консумирате половин чаша сок от алое веднъж дневно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *