ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЦЕСАЛ ПРОТЕКТ / ACESSAL PROTECT

Съдържа ацетилсалицилова киселина, микрокристална целулоза, нишесте, силициев диоксид, стеаринова киселина, талк, натриев бикарбонат, оцветители, вода

Предназначение

ацесал протект
Ацесал протект предпазва от инфаркт, а във високи дози обезболява и смъква температурата

АЦЕСАЛ ПРОТЕКТ, приет в малки дози, предпазва кръвоносната система от образуване на тромби. Приемът във високи дози смъква повишената температура, обезболява и действа противовъзпалително.

Медикаментът се препоръчва за дългосрочен прием след прекаран инфаркт, за предпазване от повторен сърдечен удар или инсулт, при стенокардия, след хирургични интервенции или изследвания на кръвоносните съдове. Приемът намалява риска от инфаркт при хипертоници, потребители с наднормено тегло, висок холестерол, диабетици. Може да бъде профилактично средство за определен период при хора в напреднала възраст и пушачи.

Как се приема

Пероралните таблетки АЦЕСАЛ ПРОТЕКТ се приемат най-добре след лекарска консултация. Принципно приемът е веднъж дневно по една таблетка – поглъща се с вода преди хранене.

При програма за предпазване от повторен инфаркт лекарят може да прецени, че е необходимо да се вземат по три таблетки дневно.

При неволно предозиране може да има опасен токсичен ефект. Съобщавано е за главоболие, шум в ушите, загуба на ориентация. Ако симптоматиката се усложни с учестено или затруднено дишане и срив на кръвното налягане, веднага трябва да се потърси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Най-сериозните странични ефекти от приема на медикамента са свързани с тежки алергични реакции – затруднено дишане, оток на устните и гърлото и затруднено преглъщане и говор, обриви и припадъци. Съобщавано е за зачервяване на кожни участъци с поява на мехури и лющене, висока температура, болки в мускули и стави. Възможни са също внезапни вътрешни кръвоизливи – храчене или повръщане на кръв, кръв в урината, черни изпражнения. Не са изключени и мозъчните кръвоизливи.

Сред нежеланите ефекти са и смущенията в стомашно-чревния тракт: дискомфорт и болка в стомаха, гадене и повръщане, трошливост и възпаление на кръвоносни съдове – поява на синьо-червени петна по кожата, поява на отоци по лицето и тялото.

Приемът на лекарството може да затрудни функциите на бъбреците и черния дроб; някои пациенти се оплакват от главоболие, виене на свят и проблеми със слуха, необичайно тежък месечен цикъл, повишени стойности на пикочната киселина в кръвта.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при пациенти с алергия към някоя от съставките, както и към салицилати.

Не е подходящ за пациенти с язва, прекарали вътрешни кръвоизливи, с хемофилия или тромбоцитопения.

Да се избягва при потребители с астма.

Противопоказан при пациенти, лекувани в момента с метотрексат.

С АЦЕСАЛ ПРОТЕКТ не се лекуват деца и подрастващи освен в изключителни случаи – за юноши, и само под пряк лекарски контрол.

Приемът на този продукт следва да бъде прекратен за конкретно определен от лекар срок, ако предстои хирургична интервенция – има риск от прекомерно кървене и кръвозагуба.

Не се препоръчва при бременност, особено в първи и трети триместър, както и по време на кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

АЦЕСАЛ ПРОТЕКТ не може да се приема, ако пациентът се лекува с метотрексат във високи дози.

Приемът едновременно с антикоагуланти увеличава риска от кръвоизливи.

Да се избягва паралелен прием с медикаменти за лечение на подагра, епилепсия, някои сърдечни заболявания.

При диабетици на инсулин е необходима консултация с лекар, за да се прецени схемата на съвместяване и евентуални корекции на инсулиновите дози.

Ако този медикамент се приема едновременно с кортикостероиди, нараства опасността от стомашни проблеми, възможен е и кръвоизлив.

Вероятността от алергични реакции нараства, ако продуктът се съвместява с препарати за понижаване на температурата, обезболяващи и противоревматични.

Паралелният прием с алкохол уврежда стомашната лигавица.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 40 таблетки х 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *