ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хомеопатия и фитотерапия за лечение на изгаряния, рани и зъбобол

Болките могат да бъдат лекувани без лекарства с помощта на хомеопатия, фитотерапия и други техники на алтернативната медицина.

Вижте тези съвети как да направите това в домашни условия

При изгаряне - под течаща вода
При изгаряне – под течаща вода

Лечение на изгаряния и рани

Контролирайте болката със софрология

Софрологията е метод, който се основава на дишането, мускулното отпускане и позитивното визуализиране. Всеки сеанс започва с упражнения по динамична релаксация. Позитивните образи отклоняват вниманието от болката, но терапевтът може да реши и точно обратното – да насочи съзнанието към бо­лезненото място, за да промени физическото усещане. При изгаряне на ръката или болезнена екзема пациентът може да си представи красива река и усещането за свежата вода по кожата на ръката си. Друг възможен образ е огнено кълбо, което е материализация на болката. Със силата на въображението си пациентът го прави да изглежда по-малко, по-бледо и го оставя да се „хлъзне“ по ръката му, докато падне в реката.

Хомеопатия

При леки изгаряния с порозовяване на кожата използвайте Апис мелифика 15 СН – по 5 гранули 4 пъти дневно.

Фитотерапия

При сърбежи от ухапвания и пъпки помага ароматното масло от лавандула – нанесете 2 капки директно върху мястото.

Съвет: Поставете изгореното място под студена течаща вода за не по малко от 5-10 минути.

Лечение на зъбобол

Хомеопатия при зъбобол
Хомеопатия при зъбобол

Аурикулотерапия

Тази техника цели да стимулира нервните окончания, разположени по ухото, които са над сто, и отговарят на нервните пътища, свързващи мозъка с различни органи в тялото. Терапевтът може да използва къси игли за еднократна употреба или постоянни игли, които сами падат след около десет дни.

Хомеопатия

Използвайте комбинация от Апис мелифика 15 СН, Хиперикум перфоратум 15 СН и Арника 15 СН – по 5 гранули от всяко от тях.

Фитотерапия

В 1 с.л. зехтин разтворете 2 капки ароматно масло от карамфил и 2 капки ароматно масло от дафиново дърво. Напоете памучето на клечка за уши и нанесете с него директно върху болезненото място.

Съвет: Сложете в устата си 2-3 карамфилови зърна. Когато поомекнат, ги притиснете върху болезненото място, така че да извлечете сока им. Оставете ги да действат в продължение на половин час.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *