Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Така се спира бързо хълцане

Когато започнем хълцане, имаме само едно желание – това да спре веднага.

Няколко прости съвета могат да ни помогнат.

Дишайте в хартиен плик

Вземете хартиен плик и пъхнете главата си в него. Вдишването на повишено количество въглероден двуокис може да спре спазмите и неприятното хълцане.

Изпийте наведнъж чаша топла вода

Топлината на водата действа успокояващо и отпуска диафрагмата, което спира досадното хълцане.

Хапнете лъжичка захар

Трябва ви нещо сладко. Ако не ви се яде захар, вземете лъжичка фъстъчено масло или мед. Сладката и лепкава хапка може да промени ритъма на дишането ви и да успокои вагалния (диафрагмен) нерв.

Сложете длани на ушите си

Диафрагменият нерв (който е причина за всяко хълцане) има разклонения, които стигат до ушния апарат. В някои случаи може да има косъм, който е попаднал в ухото и гъделичка тъпанчето. Като притиснете с длани ушите си се успокояват нервните окончания и това може да спре хълцането.

Смучете парче лимон

Хълцане се спира като смучете лимон
Хълцане се спира като смучете лимон

Английско изследване твърди, че 14 от 16 хълцащи спират да хълцат, ако започнат да смучат парче лимон. Добре се повлиява хълцането, ако парчето лимон потопите в горчив екстракт от портокал или кайсия. Но дори само едно парче лимон е достатъчно да смучете и ще спрете да хълцате.

Съвет – Ако имате хълцане, което е упорито и не спира продължително време или ви напада често, консултирайте се с лекар. Възможно е причината да се крие в гастроезофагиален рефлукс, повишен стрес или наличие на киста.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *