Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 йога упражнения, които ще ви помогнат да спите като бебе!

Йога за заспиване – най-добрият начин да се преселите бързо и ефективно в царството на Морфей

Има много начини, които могат да ви помогнат, ако страдате от безсъние. Сега ще научите кой е най-добрия от тях. Никое лекарство не може да постигне ефекта на лечебните йога пози, които ви предлагаме днес. Тези релаксиращи упражнения могат да регулират съня и дишането ви. Те активират парасимпатиковата нервна система, помагат да се противодейства на стреса и насърчават релаксацията.

За тези 4 упражнения не е задължително да сте практикували йога. Те са толкова прости и лесни – като вдишването и издишването.

Крака, разтворени под широк ъгъл (Upavistha Konasana)
1

Седнете, разтворете краката, поставете възглавница хоризонтално в предната част на торса. Вдишайте, изпънете тялото си възможно най-добре. Издишайте бавно и поставете глава върху възглавницата пред вас, като издърпате ръцете си напред. Стойте легнали в това положение в продължение на 10 вдишвания.

 

 

Лежейки по корем (Salabhasana)
2

Легнете по корем върху възглавницата, като опънете краката. В същото време, преплетете ръце зад гърба в „ключалка“, както е показано на снимката. Дърпате ръцете, изправяте главата и шията, и вдишайте. Когато положите чело на леглото – издишате.

След това вдишайте отново, повдигнете гърдите и главата и вдишайте. Направете 10 повторения. След това отпуснете глава, ръце и крака и разпускайте.

Крака до стената (Viparita Karani)
3
Сега се излегнете на възглавницата, поставяйки я до стената. Повдигнете краката си към тавана, така че петите и коленете да са на едно и същото ниво, а дупето и кръста да са на възглавницата. Ръцете са покрай тялото, с дланите нагоре, така че да вкарате цялата енергия, която идва към вас.

Тази позиция е идеална за онези, които работят цял ден прави. Циркулацията на кръвта се подобрява, настъпва едно приятно отпускане и отмора. Основното нещо е да дишате дълбоко. Останете в това положение в продължение на 2-3 минути. За да се измъкнете от тази поза трябва бавно да сгънете коленете си и да ги отпуснете на една страна. Това е може би най-полезно упражнение, след което ще се почувствате резултата веднага!

Съберете стъпалата (Supta Baddha Konasana)
4

Отново легнете върху възглавницата, този път по гръб, сгънете стъпалата на краката си заедно, така че коленете да са в различни посоки. Ръцете се отпускат по протежение на тялото. Останете в тази позиция в продължение на около три минути. Не забравяйте постоянно да дишате дълбоко, бавно и равномерно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *