ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 неща, които ви пречат да отслабнете лесно

Отслабнете лесно и здравословно

Искате да отслабнете лесно, но не се получава. Небалансирано или нередовно хранене, хормонален дисбаланс, твърде много лишения или напротив, лакомия … има толкова много обяснения за провала на диетите ни. Но също така има и толкова много решения!

При натовареното ни ежедневие все по-често не успяваме да си осигурим здравословна и балансирана храна. За да сготвим здравословно, се иска време. Затова хапваме какво да е и къде да е. Освен това невинаги успяваме да се храним редовно. Когато пропускаме закуската, задоволяваме глада си набързо с кроасан или с баничка, а може и със сандвич от първото заведение за бърза закуска. Или си купуваме по път солени бисквити. Често ходим на ресторант или поръчваме храна за вкъщи! Уви, така и не успяваме да започнем да се храним по-рационално.

1. Защото… все бързате и затова ви е трудно да отслабнете

Обикновено животът на пълни обороти никак, ама никак не помага на тялото да бъде стройно. Защото да се живее шеметно, означава да се яде набързо и без да се подбира много-много. Когато човек води натоварен живот, за да отслабне, се изисква да приложи някои хитрини.

Какво да правите?

Как да изгорите калориите с лекота? По шотландски: вземете хладък душ, после намалете температурата, като за няколко минути я задържите студена. За да поддържа температурата си от 37°С, тялото ще изгори 100 ккал (това означава 3000 за месец, ако го правите по веднъж всеки ден).

Богата протеинова закуска: като закусвате всяка сутрин риба или пилешко, яйца, бяло сирене + зърнени храни, изгаряте повече калории (около 800 на месец), тъй като протеините се нуждаят от повече енергия, за да бъдат усвоени.

Повече пикантни храни: те повишават с 25% калорийните разходи за около 3 или 4 часа. Така за месец се изразходват 1500ккал.

Дъвчете дъвка: тъй като това активира мускулите на челюстта и слюноотделянето, енергийният разход се повишава с 19%. Една дъвка на ден (30 мин), това са минус 600 ккал за месец!

Спортуване: Движението води до сваляне на килограми. На всеки тип дейност отговарят определен брой точки. Целта е да се съберат 20 точки на седмица.

3 точки = 100 ккал = 30 мин. ходене = 9 мин. скачане на въже = изкачване на 25 етажа пеша
6 точки = 200 ккал = 30 мин. игра на тенис = 20 мин. каране на ролери = 20 мин. джогинг = 50 мин. занимания в градината

9 точки = 300 ккал = 35 мин. скуош = 35 мин. аеробика = 45 мин. упражнения за стягане на мускулите = 45 мин. танци

2.  Защото сте прекалили с диетите – искали сте да отслабнете бързо, но не се е получило

Като редуваме една диета с друга, връщайки се от време на време към обичайното ни хранене, ние не отслабваме повече, а по-скоро пълнеем, тъй като тялото ни се научава да си пази резерви и свиква да изгаря по-малко калории. Ето защо веднага след края на диетата, възстановяваме килограмите си.

лесно отслабване
Как да отслабнем?

Какво да правите?

Откажете се да броите калориите и се хранете балансирано. Просто е: разделете чинията си на три равни части – едната за протеините (яйца, месо, риба …), втората за продуктите, съдържащи скорбяла (картофи, ориз…) и третата за задушените зеленчуци. Можете също така да отделите място и за млечните храни, плодовете и зеленчуци. При този начин на хранене с времето ще се простите с излишните килограми.

3. Защото хормоните ви играят номера

Тъй като хормоналните промени нарушават регулирането на мазнините в тялото, те влияят и на теглото. Ето защо, ако пълнеем, е добре да проверим дали е в ред ендокринната ни система.

Какво да правите?

Известно е, че серотонинът допринася за усещането за ситост, тестостеронът участва в липолизата (изгаряне на мазнините), инсулинът повишава отлагането на липиди в мастната тъкан, хормонът на растежа подпомага организма да изгаря натрупаните мазнини… Един преглед на състоянието на хормоните би позволил да се открият евентуални отклонения (при един или повече от тези хормони), пагубни за красивата фигура. Нещо повече: това ще позволи да се коригира неправилното функциониране на органите, като започнем да се храним по по-подходящ начин: наблягайки например на протеините, ако ни липсва тестостерон, или на соята, за да компенсираме евентуален дефицит на естрогени и прогестерон …

Слушайте вътрешния си часовник, за да отслабнете.

За да функционират добре хормоните ни, трябва да се храним в подходящото време: За предпочитане е мазнините да се консумират сутрин (в този момент отделянето на ензимите, разграждащи мазното, е най-активно), протеините и бавноразграждащите се захари е добре да се приемат на обяд, а фибрите и витамините – вечер.

4.  Защото сте в стрес

Стресът често води до повишена консумация на сладко, от което страда добрата линия, пише „Здравен журнал“. Въпреки това и дума не може да става да се лишаваме напълно от захарта, мозъкът ни има нужда от нея, особено в случай на силна умора и психическо натоварване.

Какво да правите?

Консумирайте „бързите“ захари в края на храненията: с останалите продукти се усвояват по-бавно. Но по-добре е да разчитате на бавноразграждащите се захари и фибрите, които захранват мозъка редовно.

Атакувайте стреса подготвени

Вашите най-предани съюзници следва да съдържат магнезий (естествено успокоително средство), олигоелементи (цинк, мед, манган), действащи върху тревожността, Омега 3 мазнини и аминокиселини (които влияят на настроението).

Житни растения и подобни

Тъй като тези продукти съдържат всичко необходимо, за да държим стреса на разстояние, ето някои предложения за вашата чиния:
– хляб от житни култури, с орехи, сухи зеленчуци и храни, съдържащи скорбяла
– морски дарове, яйца и птиче месо, зеленчуци, цитрусови и други плодове според сезона
– да не забравяме и шоколада, както и рапичното олио в малки количества

5. Защото с възрастта това не ви се удава

Към 45 годишна възраст отделянето на естрогени започва прогресивно да намалява до менопаузата и мазнините се разпределят на различни места: коремът и горната част на ръцете се закръглят…

Какво да правите?

Просто трябва да променим начина си на хранене. Важно е да продължим да подхранваме мускулите си, като приемаме протеини. По избор могат да се консумират бели меса (пилешко, пуешко, телешко), червени меса (филе, бут …), морски продукти (риба, морски дарове…), а също и нетлъсти колбаси (шунка, филета …). Налага се също да компенсираме хормоналните дефицити – дайте предимство на соята, богата на изофлавони, на фитоестрогените, които имат същите характеристики като женските хормони. Те могат да се консумират под формата на сок (или соево мляко), на каша (или пастет от соя), на млечни продукти (соеви йогурти …).

 

Бодилакс
Бодилакс е 100% натурален продукт! Препоръчва се при запек и излишни килограми!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *