Д-р Васил Маринов: Тялото не лъже, но е злопаметно

Термовизуалната диагностика открива болестта още преди да се е появила

термовизуална диагностика
Д-р Васил Маринов

С този метод може да диагностицират предварително над 150 болести

Д-р Васил Маринов от дълги години работи с термовизор. Специалистът, който работи в 22-ра поликлиника зад хотел „Плиска“ в София, казва че всяко живо тяло отделя топлинна енергия в инфрачервения спектър, която е невидима за човешкото око, но камерата я визуализира върху екрана на компютъра като цветен образ. Здравото тяло се вижда в зелено. Всеки възпалителен процес е по-топъл от обичайната температура на тялото и компютърът отчита неговите стойности. Цветът също се променя, като от зелен преминава в жълто-червената гама.

Онкологичните образувания са още по-топли от възпалителните и се виждат в червения регистър. Мастопатията и всяко доброкачествено образувание като раничка на шийката на матката са в студеносиния тон. Те са като вид изолатор, какъвто е и мазолът.

Термовизуалната диагностика открива заболяването в много ранен стадий на развитие

Пълният преглед при д-р Васил Маринов трае около 45 минути. Първо се прави снимка на мястото, на което искате да обърнете внимание, или на цялото тяло. Дрехите са вид изолатор, така че се махат. Ако искате цялостен преглед, първо се снима главата в анфас и профил на разстояние 2 м от апарата. За следващите снимки пациентът е прав на разстояние около 3 метра и е по бельо. Заснемат се общо около 30 кадъра. Ако вече имате правени изследвания за ваше заболяване, желателно е да ги носите.

Термографът позволява прецизна диагностика в много области на медицината: мамология, ендокринология, онкология, гинекология, урология, гастроентерология, костно-ставни и съдови заболявания. Апаратът е подходящ за профилактика на рак на гърдата и на шийката на матката. Голям процент от патологичните процеси може да се наблюдават дори две години преди появата на каквато и да било симптоматика. С термовизора се прави ранно разпознаване на варикозните разширени вени на краката. Установява се хипо- (изобразява се в син цвят) или хиперфункция на щитовидната жлеза. Може лесно да прецените дали болките в ставите са вследствие на деструкция (артроза) или на възпаление (артрит) на ставите, казва пред списание „За жената“ лекарят, който може да диагностицира болестите в зародиш. Използва се при неясни болкови, температурни и други състояния. За минути се открива остър апендицит или бъбречна криза. С термовизора ясно се вижда наличието на язва, без да се вкарва сонда през устата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Д-р Васил Маринов: Тялото не лъже, но е злопаметно

  1. Д К каза:

    Не се доверявайте и на твърденията на д-р Васил Маринов, който прави термографии с твърдението и на сайта си, че термографиите замествали ултразвуково или мамографско при профилактични изследвания на млечните жлези. Няма такова нещо! Може да са щадящи тези термографии (не облъчват), но и рак не му дават възможност да установи. През лятото на 2018 г. отидох на термография при него за термография на мл. жлези и той заключи и написа на резултата, че имам фиброкистоза. След 1-2 месеца си направих и редовната контролна мамография , която именно показа, че има видим с просто око проблем, който после се доказа като раково образувание с биопсия и цитологичен резултат от операция на гърдата. Фактически доказано с моя личен опит: не може да се разчита на прегледа при д-р Маринов, че би открил рака, дори когато вече е наличен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *