ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Така ще повишите защитните сили срещу ХИВ и СПИН

ХИВ е вирусът, който причинява СПИН — заболяване, което унищожава имунната система и опустошава тялото.

Синдромът на придобитата имунна недостатъчност не се лекува, а вирусът на човешката имунна недостатъчност ХИВ (на английски HIV) не може да бъде изхвърлен от организма.

За укрепване на имунитета
За укрепване на имунитета

Да, според д-р Джон Кайзър въздействието върху ХИВ е голяма рядкост. Засега конвенционалната медицина не е успяла да открие трайно решение за контролиране на ужасния вирус. Но д-р Кайзър е разработил алтернативна лечебна програма за укрепване на имунитета, която по неговите думи спира настъплението на ХИВ инфекцията при над 1000 пациенти. Програмата залага на пълнозърнени храни, суплементи, билки, гимнастика, овладяване на стреса и техники за емоционално и духовно израстване. Д-р Кайзър не отрича най-новите антивирусни медикаменти (като протеазни инхибитори), които забавят прогресирането на инфекцията, но ги прилага само когато са абсолютно необходими. Защото тези медикаменти имат твърде сериозни странични ефекти – от главоболие до сърдечни заболявания. И тъй като хората с ХИВ бързо развиват резистентност към противовирусните препарати, предпочита да ги използва само в краен случай.

УТВЪРЖДЕНИЯ: здравето идва отвътре

Крайъгълен камък в програмата на д-р Кайзър е емоционалното и духовно израстване чрез медитация, молитва или йога. Релаксацията на тялото, намаляването на стреса и свързването на човека с неговата духовна същност притежават огромна целебна сила.

Излекуването не идва от малките шишенца, обяснява той. Оздравяването идва отвътре.

Негативни убеждения и страхове като „Аз не съм достоен да успея в живота“ или „Аз не мога да се излекувам“ предизвикват промени в тялото, които отслабват имунната система, предупреждава д-р Кайзър. Човек може да промени вярванията си от негативни в положителни с помощта на утвърждения – позитивни твърдения, които всеки ден се изписват и изговарят на глас отново и отново.

Първо, напишете най-големите ви страхове, например: „Страхувам се, че ще се разболея.“ После напишете нова увереност като: „Аз съм здрав човек и моите здрави мисли и емоциите ще манифестират здраво тяло.“ Ето още няколко примера:

  • С всяко вдишване аз поемам любов и светлина, с всяко издишване аз се освобождавам от страха и мрака;
  • Аз съм уверен и силен човек;
  • Аз съм в мир със себе си;
  • Ще се вслушвам в напътствията на моето тяло в хода на лечението;

Вярвам, че утвържденията буквално променят начина, по който работи тялото, и така способстват за лечението, обяснява д-р Кайзър.

ЕСЕНЦИАЛНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ: те са полезни за кожата

Хората с ХИВ постоянно страдат от инфекции и кожни проблеми, коментира д-р Алън Грийн, директор на Центъра за идеално здраве във Фаунтин Вели, Калифорния. Есенциалните мастни киселини (ЕМК) в маслото от студеноводни риби, маслото от ленено семе и маслото от пореч поддържат доброто здраве на кожата.

Д-р Грийн съветва пациентите да вземат ЕМК профилактично. Вегетарианците трябва да вземат 4000 до 6000 мг масло от ленено семе. Хората, които консумират месо, трябва да вземат 2000 до 4000 мг рибено масло и 240 до 480 мг масло от пореч всеки ден.

Нуждата от протеини

Имунната система се храни с протеин. Тъй като ХИВ атакува имунната система, хората с имунна недостатъчност се нуждаят от двойно повече протеини.

Убеден съм, че приемът на достатъчно проитеини е границата между здравата имунна система и западащата такава, казва д-р Кайзър и препоръчва ХИВ позитивните да поемат по 1,2 г протеин за всеки килограм телесно тегло. Тоест ако тежите 68 кг, вземайте минимум 90 г протеин на ден. Ето по какъв начин можете да си го набавите.

ПРАВИЛОТО НА 20-ТЕ ГРАМА: насоки за всяко хранене

Лесен начин да следите дневната консумация на протеини е да си поставите за цел да поемате минимум 20 г белтъчини с всяко основно хранене. Препоръчваните от д-р Кайзър високо белтъчни храни от животински произход са говеждо (120 г набавят 28 г протеин), шунка, пуешко, пилешко, скариди, камбала, сьомга и риба тон.

Високобелтьчни растения и млечни произведения са тофу (1/2 чаша набавя 10 г протеин), ечемик, фъстъчено масло, боб, ядки, паста и яйца (едно яйце съдържа 7 г белтъчини).

ПРОТЕИНОВИ ЗАКУСКИ: похапвайте между храненията

Заредете се с протеинови блокчета и десерти, които съдържат 5 до 10 г белтъчини, но не изяждайте повече от 2-3 десерта на ден. Избирайте блокчета с минимално съдържание на подсладители, които потискат имунната функция.

ПРОТЕИН НА ПРАХ: страхотен шейк

Удобен начин да се заредите с протеини е всеки ден да консумирате протеинов шейк, който набавя минимум 25 г в една чаша. Избягвайте такива марки протеин на прах, които поставят на челно място в списъка на съставките захар, сукроза, декстроза, царевичен сироп или фруктоза, казва д-р Кайзър. Избягвайте изкуствените аромати и оцветители.

Ако имате хронична диария (типичен симптом на ХИВ), опитайте прах с хидролизиран протеин, който се усвоява лесно. Комбинацията от хидролизиран протеин и ориз или соево мляко е вкусна и лесносмилаема белтъчна храна, уверява д-р Кайзър.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *