Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справите с неволното изпускане на урина с натурални средства?

Лекарства. Операция. Памперс за възрастни. Това са трите възможности, които предлагат лекарите при уринарна инконтиненция, тоест неволно изпускане на урина.

Изпускане на урина
Изпускане на урина

Но някои алтернативно настроени лекари казват, че към тях трябва да се прибягва само в краен случай. Смята се, че между 80 и 90% от хората с инконтиненция на урина, повечето от които са жени, могат да намерят облекчение с по-безопасни и деликатни терапии.

Медикаментите имат странични ефекти. Хирургическата намеса крие своите рискове. Попиването на влагата не е решение. Преди да предприемете подобни драстични мерки, по добре опитайте да промените поведението и храненето си, съветва д-р Дженъвийв М. Месик от Кълъмбъс, Охайо, специализирала уринарна инконтиненция и дисфункция на тазовото дъно. Едва когато изпитате всички натурални средства без успех, пристъпете към медикаментозно лечение и операция.

КОФЕИН: намалете дразнителите

Кофеинът е дразнещ агент, който повишава еластичността на пикочния мехур, обяснява д-р Месик. Той има диуретично действие и кара организмът да отделя повече урина. Тези два фактора влошават изпускането на урина.

Но не само колата, чая и кафето съдържат кофеин. Той се съдържа в шоколада и някои свободно продавани лекарства.

Ако подозирате, че кофеинът провокира у вас проблеми с пикочния мехур, постепенно намалете консумацията и вижте дали настъпва подобрение на симптомите.

АЛКОХОЛ: въздържанието е ключ към владеенето на позивите

Мускулите на тазовото дъно контролират отварянето и затварянето на уретрата в пикочния канал, по който урината напуска пикочния мехур. Слабата мускулатура на тазовото дъно е една от основните причини за уринарна инконтиненция при жените. Алкохолът отслабва още повече тези мускули, а тъй като има и диуретично действие, отслабените мускули трябва да задържат повече урина. Следователно най-разумната тактика е да ограничите или направо да спрете кранчето на алкохола и да прецените дали симптомите намаляват. Ако състоянието се подобри, трябва да изключите алкохола от вашето меню и начин на живот.

АСПАРТАМ: вреди на пикочния мехур

Изкуствените подсладители с аспартам могат да дразнят пикочния мехур. Аспартамът е честа причина за дисфункция на пикочния мехур, чести позиви за уриниране и уринарна инконтиненция.

ВОДА: колкото повече, толкова по-добре

Хората, които страдат от изпускане на урина, се опитват да овладеят положението, като пият по-малко вода. В края на краищата, колкото по-малко вода пиеш, толкова по-малко уринираш и така ограничаваш риска да се изпуснеш, нали така? Нищо подобно. Ограничената консумация на вода води до отделяне на силно концентрирана урина, която дразни пикочния мехур. Това на свой ред повишава честотата на уриниране и вероятността от изпускане на урина. Препоръчва се да се изпиват 2 литра вода на ден по малко и на глътки в течение на целия ден вместо инцидентно наливане с голямо количество. Този подход е чудесна профилактика на неудържимата нужда да уринираш.

Вечер не пийте вода. Не пийте никакви течности поне три часа преди лягане. Така няма да се будите през нощта, за да ходите по малка нужда.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *