Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Парадокс на калция – мит или реалност?

В последно време е въведен нов термин – парадокс на калция. Зад това медицинско понятие се крие важна информация за човешкото здраве

Елементът калций е важен за здрави кости, стави и зъби.

Всеки знае, че в аптеките продават разтворими таблетки с калций. Могат да бъдат намерени хранителни добавки, отново обогатени с калций.

Калций получаваме и чрез прием на смлени на прах черупки от яйца, смесени с лимонов сок.

Ако човек не е направил изследвания за нивото на калций в неговия организъм и произволно вкарва в своето тяло калций, той се подлага на огромен риск да предозира важния елемент.

Когато се получи предозиране, калцият се отлага в артериите и в меките тъкани. Там се втвърдява и създава огромни здравословни проблеми.

Предозирането на калций е известно в медицината като парадокс на калция или като калциев парадокс.

Парадоскс на калция не се проявява от раз, а в течение на времето.

paradox
Парадокс на калция – внимавайте за вашето здраве!

Ако артериите започнат да калцират, следствие голямо количество отложен калций, през тях все по-трудно започва да циркулира кръвта. Те вече не са гъвкави и еластични.

По този начин сърцето се натоварва още повече, защото то трябва да изпомпва кръвта още по-силно, за да може тя да се движи през артериите.

Следствие на парадокс на калция може да развиете хронична сърдечна недостатъчност, коронарна болест и дори инфаркт.

В момента с помощта на коронарография сериозни сърдечно-съдови проблеми могат да бъдат преодолени и човек да бъде спасен от инфаркт.

Но за целта е важно да усетите рано  как организмът подава сигнали като изтръпване на ръцете, болки в областта на сърцето, стягане в гърдите и други.

При коронарографията в кръвоносния съд се вкарва изключително тънко жило, на края на което има стент. Когато стентът достигне до стеснен кръвоносен съд или до запушен, той се разтваря и резширява съда. Кръвта протича и пациентът оживява.

За съжаление, ако вашите артерии вече са втвърдени, лечение все още няма.

Най-лесният познат начин за предпазване от парадокс на калция е прием на витамин К2.

В Западна Европа са правени множество изследвания, според които хората, които редовно приемат витамин К2, са намалили риска от сърдечно-съдови проблеми с 50%.

За да има още по-голям ефект е важно витамин К2 да бъде приеман в комбинация с витамин D.

Точно витамин D спомага на калция да бъде добре резорбиран в стомаха, а след това усвоен от клетките на костите, ставите и зъбите.

Също така задържа калция да не отива в бъбреците, а оттам да бъде изхвърлен с урината навън, вместо да бъде отведен до клетките.

Витамин К2 набавяме чрез употреба на шипки, коприва, градински чай салвия,  босилек, магданоз, къпини, дрян, зеле, цвекло, спанак, лапад, лобода.

Витамин D набавяме от слънцето, херинга, скумрия, сьомга, жълтъците на яйцата, черния дроб.

Другите начини за осигуряване на тези важни витамини е прием на хранителни добавки и таблетки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *